Zoeken

Het torretje en de leeuw

Het torretje en de leeuw

Een klein torretje had na veel mislukte pogingen uiteindelijk met grote moeite en volharding de top van een bloem beklommen. Nu koesterde het zich, daarboven op de top in de zon, spreidde behaaglijk zijn vleugeltjes uit en voelde het plezier tot in het kleinste hoekje van zijn torrenziel.

Toen kwam er een ezel langs. 'Je denkt zeker dat je berglucht inademt op de top van je bloemetje?' hoonde hij lachend. Op dat moment kwam er een oude leeuw langs. Ook hij bleef staan en keek met welbehagen naar het kleine dier. 'Het ga je goed torretje', zei hij, 'Jij hebt het doel van je streven bereikt, niet iedere leeuw lukt dat.'

Betekenis van de dieren:

De Tor wordt gezien als symbool van wedergeboorte en eeuwige leven, als symbool voor uw innerlijke mens.

De ezel staat nogal eens symbool vanwege zijn negatieve eigenschappen als luiheid, domheid en koppigheid (maar laten we vooral niet vergeten dat ezels ook erg zachtmoedig & nederig zijn).

De leeuw staat symbool voor kracht, moed, eer, rijkdom, gezondheid en succes.

Wat is uw doel vandaag (of deze week, etc.)?

Hoe wilt u dit gaan bereiken? Bent u bereid om al uw wilskracht te tonen aan uzelf om uw doel te bereiken? Bent u bereid om naast u neer te leggen wat anderen ervan vinden, maar om uw persoonlijke doel te laten gelden als het meest haalbare van deze dag?

Welk dier wilt u zijn?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »