Zoeken

Happy new year - onze top 10 goede voornemens

Happy new year - onze top 10 goede voornemens

Heeft u er ook al zo'n zin in? Het nieuwe jaar geeft mij altijd weer een fijne dosis nieuwe energie. Bij een nieuw jaar hoort ook nieuwe energie en dat is voelbaar. Een hoofdstuk is afgesloten en een nieuw hoofdstuk wordt geopend.
Bij een nieuw jaar komen dan ook bijna altijd weer goede voornemens. Die u natuurlijk vol goede energie gaat aanpakken.
Had u vorig jaar ook goede voornemens? En hoe zijn deze uitgepakt?
We zetten nu de top 10 van goede voornemens op een rij en zullen er een leuke tip bij geven hoe u deze voornemens dit jaar vol kunt houden!

We tellen onze top 10 af, leest u mee?!

 

Anderen meer helpen / vrijwilligerswerk doen

Er is niets zo fijn als andere helpen. Dit kunt u doen door vrijwilligerswerk aan te gaan of door heel bewust iemand iets vaker een keer te helpen. 

Leuke opdracht voor 2019 

Maak dit jaar ook eens andere mensen blij. Wees voor de ander het geluksmomentje. Maak een klein cadeautje, met evt. een stukje tekst. Wij zijn er een paar dagen geleden al mee begonnen door mensen blij te maken en op openbare plaatsen een klein cadeautje achter te laten. Voor de vinder....

voor-jou

Een  klein tasje met een boeddha of een engeltje met een lief stukje tekst.

Spannend om te doen, want wie vindt het? Vindt hij of zij het leuk? Zou hij of zij dit ook gaan doen?

Zo kunt u op een onbewust niveau ook anderen helpen. Met dat ene kleine geluksmoment en de mooie woorden op papier. Stoppen met roken

We weten allemaal dat roken niet goed is voor de gezondheid. Maar stoppen met roken is niet altijd even makkelijk als dat het lijkt. Naast dat roken ook een fysieke verslaving is, is het meer nog een geestelijke verslaving. Waarom rookt u eigenlijk? En wilt u ook echt blijven roken? 

Ga er dit jaar gewoon voor en laat u helpen door de fijne meditaties van Dick de Ruiter!

 

Minder alcohol drinken

In de avond een heerlijk wijntje of iets anders. Dat hoort er toch gewoon bij; voor de 'gezelligheid'. Laten we dit jaar eens samen op zoek gaan naar een andere invulling van ons drankje in de avond. Gaat u met ons mee op zoek naar verschillende soorten heerlijke biologische thee soorten en kruiden. We hebben alvast een lekker jasmijnthee voor u klaargezet.

 

(spiritueel) Afvallen

Afvallen; dat kan in gewicht of in de last van uw schouders. Wat wilt u graag kwijt in 2019? Welke last draagt u al te lang met u mee? Vraag of uw omgeving u wil helpen. Dit kunnen zij al doen door u te steunen in uw doelen. Schrijf uw doel(en) op en maak positieve affirmaties om uzelf gemotiveerd te houden.

Tip: Voel-gels van de Moeders Geuren


Meer tijd vrijmaken voor vrienden en familie

Weet u nog ons blog 86400 euro dagelijks op uw bankrekening? Een prachtig metafoor over de 86400 seconden die we dagelijks kunnen besteden. Hoe besteed u iedere dag uw tijd. Heeft u er al eens bewust bij stil gestaan wat uw echte, oprechte en vooral bewuste aandacht voor anderen in het hier en nu kan betekenen? Ga dit jaar eens iets bewuster met uw volle aandacht in gesprek met uw vrienden of uw kinderen of ouders. Mensen die u lief heeft of nieuwe mensen die u graag wilt leren kennen.

Tip: Spirituele tafelgesprekken Schulden aflossen

Er is niets zo onaangenaam als schulden. Ze leveren u negatieve energie en negatief karma. U kunt schulden hebben die financieel uitgedrukt zijn, maar ook het hebben van schulden als in beloftes zijn natuurlijk mogelijk. Merkt u dat u te streng bent voor uzelf? Wilt u graag wat meer compassie voor uzelf, zodat het gemakkelijker zal zijn om uw schulden af te lossen. Lees het boek Omarm jezelf eens. Een echte eye-opener!


De wet van Drie
Houdt de wet van drie in ere,
driemaal zullen jouw daden wederkeren.
Leer deze Wet en leer hem goed,
dat wat je zaait, je ook oogsten moet.

 

Beter omgaan met geld

Geld, u heeft het nodig, maar het maakt zeker niet gelukkiger. Hoe is uw relatie met en tot geld? Kunt  altijd goed rondkomen? Of is de tip van die ene website waar ze geldbomen verkopen zeer welkom?

Helaas heb ik niet die gouden tip voor u. Ook ik worstel nog wel eens met het thema geld. Maar onthoud altijd dat iedere keer dat u met geld 'aan het worstelen' bent, u weer een stapje dichter komt bij een fijnere relatie met en tot geld.  

Gaat u ook in 2019 weer positief ertegenaan om een liefdevolle relatie aan te gaan met het begrip geld. Leest u in ieder geval nog eens ons blog "Geld in overvloed" door en probeer de tips eigen te maken. Ze zullen u echt helpen!


Iets nieuws leren

Iets nieuws leren is leuk! Het is spannend, omdat u vaak ook buiten uw comfortzone gaat. Maar spannend kan ook ontzettend leuk zijn. De uitdaging zoeken is misschien wel wat u graag wilt in 2019.

Kortom: Doe eens gek en leer dit jaar eens iets nieuws buiten uw comfortzone!

Tip: Draag een Thuliet hangertje om uitdagingen te stimuleren.


Starten met yoga en/of meditatie

Niets is zo belangrijk als tijd voor uzelf. Zorg ervoor dat u in 2019 weet waar uw batterij van oplaadt, zodat u zich altijd fit en energiek voelt. Yoga is een hele fijne manier om weer op te laden en om even dat momentje voor uzelf te hebben.

Meditatie is erg goed voor u, voor persoonlijke ontwikkeling. Wanneer u in uw onderbewuste op zoek gaat naar de 'pijnpunten' van uw leven, zult u merken dat er alleen maar mooie groei uit kan komen.

Tip: Kijk eens bij onze Yoga artikelen.

 

Beter plannen - ontstressen

Een goede agenda is heel belangrijk! Hier hangt een groot prikbord vol met de zakelijke planning en daarnaast hebben we ook een privé bord waar we alles op noteren en natuurlijk ieder zijn of haar eigen agenda. 

Het is belangrijk om de rust te hebben, door de agenda's en planningen duidelijk en vooral overzichtelijk te hebben. 

Hoe gaat u dit jaar plannen? 

Tip: Brand zo af en toe een heerlijke zeezout aroma in een oliebrandertje.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »