Zoeken

Als liefde niet genoeg is...

Als liefde niet genoeg is...

Als liefde niet genoeg is
wat kan ik jou dan geven?
Mijn hart, mijn leven
meer dan alles ter wereld
meer kan ik je niet geven

Vandaag wil ik jullie laten delen in een blog bericht uit januari 2014...

ALS LIEFDE NIET GENOEG IS…

Als liefde niet genoeg is

wat kan ik jou dan geven?

Mijn hart, mijn leven

meer dan alles ter wereld

meer kan ik je niet geven

 

Vandaag wil ik jullie laten delen in een blog bericht uit januari 2014... Het voelt goed om deze weer te delen sinds de vele gebeurtenissen afgelopen jaar die onze maatschappij/wereld bezig hebben gehouden.

 

Als liefde niet genoeg is

wat kan ik jou dan geven?

Mijn hart, mijn leven

meer dan alles ter wereld

meer kan ik je niet geven

Liefde is een oprecht geven om, een oprecht houden van. Maar zoals iedereen in dit leven komt ook bij mij de vraag, wanneer weet ik dat ik oprecht houd van, oprecht geef om? Wanneer weet ik dat ik niet met mijn verstand handel, dat ik niet voor een keuze ga, genomen op basis van een financiële zekerheid of dat ik niet wil toegeven aan een emotionele ontwikkeling en maar genoegen neem met...

Liefde......

Dit is een vraagstuk wat me nu al een tijd bezig houdt. En in deze tijd heb ik een ding geleerd; liefde is oprecht geven om je eigen ontwikkeling en open willen staan voor je gemaakte fouten. Durven toegeven dat je ze gemaakt hebt en dat je er iets goeds voor terug wil doen.

De balans van de leven weer in evenwicht brengen.

Liefde is jezelf het geluk gunnen om de ontwikkeling aan te durven gaan. Liefde is je tranen laten stromen en stoppen te ontkennen dat je fouten maakt. Liefde is leven!!

Liefde is niet afhankelijk van een ander persoon; liefde ontstaat in je diepste wezen. Het klopt dat je liefde moet delen. Liefde stroomt door je aderen, zoals iedere adem teug je longen vult, zoals het bloed je hart kloppend houd.

Want als je liefde voor jezelf hebt en jezelf de ontwikkeling gunt, waarom zou je een ander daarin dan niet laten delen.

Een kaars die brandt verliest niets van zijn branduren als je er een andere kaars mee aansteekt. Jou liefde verliest niets van zijn kracht als je een beetje aan een ander geeft.

Liefde zit verborgen in een glimlach, in een gebaar, in een aanraking, in je gevoel, in een stukje muziek, in je passie, in je woorden, in je ogen, in een traan, in een dans, in een foto, in je hart.

Iedereen verliest ook een keer in zijn leven het geloof in de liefde. Een teleurstelling zo groot dat je niet meer gelooft in de liefde of een liefde zo groot, welke verloren gaat, dat je niet meer gelooft een liefde ooit nog zo te vinden...

Liefde, is groter dan welke kracht dan ook op de wereld

Op de vleugels van het leven

zoek ik mijn weg

is mij gegeven

de liefde van een mens

om kennis te delen

mijn gave te geven

mijn liefde te laten beleven

Op de vleugels van het leven

 

 

Als je in de morgen

niet wakker kan worden

met een goed gevoel van liefde

voor je leven

 

is er iets moois aan je voorbij gegaan

is het pijnlijk, eenzaam

vermoeiend,

het leven is ver van je vandaan

Ooit had ik dromen, maar door de teleurstellingen die ik tegen kwam in mijn leven, stopte ik mijn dromen weg. Dromen geven hoop, maar kunnen ook pijn veroorzaken als je ze uiteindelijk niet waar kan maken. Dromen zijn er om uit te kijken naar de toekomst. Als je dan dicht bij je dromen komt in de werkelijkheid en ze worden in een keer weggevaagd is dat hoop die uit elkaar spat.

Dromen kunnen je blik op de realiteit vervagen. Dromen zijn mooi, maar als je wakker wordt moet je nog wel weten wat de realiteit is. En soms als je dromen uit elkaar zijn gespat en je niet meer wakker kan worden met een fijn gevoel, is er iets anders wat je leven gaat vullen. Het is een pijnlijke en eenzame herinnering aan beter wat er voor in de plaats komt. Het is wat je leven vermoeiend maakt. Je houdt niet meer van jezelf, omdat je niet accepteert dat je sommige dromen misschien via een andere weg moet gaan volgen of ze nog even de tijd gunnen. Dat er eerst een andere levensles geleerd moet worden, voordat je dromen uit mogen komen.

Maar belangrijkste is dat je dus wel van jezelf blijft houden en van de mensen om je heen. Zorg dat je niet de liefde verliest samen met je dromen.

Uiteraard sluiten we af met nog onze 'tips' voor liefde:

  1. Affirmatie kaars Onvoorwaardelijke liefde
  2. Wierook Roos van liefde
  3. 15 minuten meditaties - liefdevolle aandacht voor jezelf

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »