Zoeken

Wat is Feng Shui?

Wat is Feng Shui?

Feng Shui betekent letterlijk “wind en water”. Deze twee natuurverschijnselen vertegenwoordigen de energieën om ons heen. De wind verspreidt positieve energieën, het water houdt de energieën vast om voor ons te werken. Deze van oorsprong Chinese leer is een methode om er voor te zorgen dat de energieën in balans zijn.

Heel veel mensen hebben wel eens van Feng Shui gehoord. Maar als u zou vragen wat het precies inhoudt, weet bijna niemand het antwoord. Het wordt vaak gezien als iets zweverigs. Wilt u weten hoe het werkt? Lees dan vooral verder.

Feng Shui betekent letterlijk 'wind en water'. Deze twee natuurverschijnselen vertegenwoordigen de energieën om ons heen. De wind verspreidt positieve energieën, het water houdt de energieën vast om voor ons te werken. Deze van oorsprong Chinese leer is een methode om er voor te zorgen dat de energieën in balans zijn.

Waarom wordt het gebruikt?

Het doel van Feng Shui is om de kwaliteit van leven te verbeteren door harmonie te creëren. Dit wordt vaak gedaan door het plaatsen of verplaatsen van meubels. U moet er vooral voor zorgen dat de energieën optimaal benut worden. Dit kan zorgen voor een betere nachtrust, betere concentratie als u aan het werk bent en een gelukkiger gevoel.

Hoe kunt u dit toepassen in uw eigen leven?

Feng Shui hoeft helemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Met een paar simpele aanpassingen kunt u de energiestromen al verbeteren. Zo kunt u letten op kleurgebruik: in uw slaapkamer wilt u ontspannen, dus dan zijn rustgevende kleuren belangrijk. In uw kantoor wilt u geconcentreerd kunnen werken, dus dan moet u niet al te drukke kleuren of prints gebruiken die u kunnen afleiden. Feng Shui werkt veel met voorwerpen die u een positief gevoel en een goed humeur geven. Een mooie foto of een schilderij naast uw bed die u gelijk ziet als u opstaat kan bijvoorbeeld zorgen voor een goed begin van uw dag. Ook balans is belangrijk. Gebruik bij een tweepersoonsbed aan beide kanten dezelfde nachtkastjes, lampen en andere voorwerpen. Dit zorgt voor een groter saamhorigheidsgevoel en een betere relatie. Uw energie wordt juist verstoord door rommel, kastjes boven uw bed of apparatuur die aan staat. Probeer dit dus zo veel mogelijk te voorkomen.

Als u echt uw hele huis volgens deze Chinese leer wilt aanpassen en u wel wat hulp kunt gebruiken, kunt u een Feng Shui adviseur inhuren. Deze kan samen met u bekijken welke ruimtes het meest geschikt zijn voor welke activiteiten. Ook kan hij u helpen het gunstige karakter van een ruimte te versterken en de ongunstige trekjes juist te behandelen. Let er wel op dat er verschillende methoden zijn, vraag aan de adviseur welke methode hij gebruikt en zorg dat u zich hier prettig bij voelt.

In onze webwinkel vind u diverse accessoires die betrekking hebben op Feng Shui. Bijvoorbeeld deze mooie dieren beeldjes, of de levensbomen. Ook deze zorgen ervoor dat de balans terugkeert.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »