Zoeken

Contact maken met uw ongeboren kind: het kan

 Contact maken met uw ongeboren kind: het kan

Een zwangerschap is een prachtige periode van afwachting. Maar er zijn momenten dat die negen maanden wachten toch echt te lang kunnen aanvoelen. U betrapt uzelf er dan wel eens op wat tegen uw buik te praten om toch maar dat contact te leggen met uw ongeboren kindje. Maar wist u dat u ook echt contact kan maken met het wonder in uw buik? Waar men vroeger ervan uitging dat een baby in de buik niets kon ervaren weten we tegenwoordig wel beter.

Waarom contact leggen?

In de eerste plaats denkt u vast aan uw eigen gevoel bij het contact leggen met uw baby. Het is als ouder toch ook gewoon echt tof om al even die bevestiging van leven en het ouder zijn te voelen nog voor de geboorte er is. Toch zijn er wel meer redenen om eens te overwegen contact te maken met uw kind in uw buik. Bijvoorbeeld ook voor de hersenontwikkeling van uw kleine wondertje.

 

Zalig zwanger affirmaties

Laat uw gedachtekracht het verloop van uw zwangerschap positief sturen!

De kwaliteit van uw selftalk - de gedachten en overtuigingen die onbewust voortdurend in uw hoofd rondspoken - bepaalt de kwaliteit van uw leven in grote mate. Door positief denken en positief visualiseren trekken we positieve situaties in ons leven aan.
De Japanner Emoto heeft aangetoond dat water reageert op gedachten en woorden. Woorden als liefde maken prachtige kristallen, woorden als haat breken kristallen af. Een menselijk lichaam bestaat voor ruim 70% uit water en uw kindje wordt bovendien omgeven door vruchtwater. Hoe prachtig en krachtig wilt u het water in jullie lichamen laten zijn?

Zalig zwanger affirmaties

Geluidsstimuli

Het gehoor van uw kindje is in volle ontwikkeling vanaf 10 weken zwangerschap.

Door het tijdens en na deze periode in contact te brengen met geluid legt u al vroeg het concept taal vast in de hersenen van de baby. Dit kan zowel via muziek als via het zelf praten. Door er als ouders tegen de praten raakt de baby al vroeg vertrouwd met jullie stem. Iets wat de overgang nadat het kind geboren is wat vlotter doet verlopen. De stem van de mama zal uw kind beter horen maar beide ouders kunnen er gerust tegen praten!

CD "Zwangerschap en geboorte"

Bewegingen

U kunt ook in contact treden met uw ongeboren kind via bewegingen. Een kind voelt het als u met de vingers op de buik trommelt of zachtjes met uw buik wiegt. Door dit regelmatig te doen kan er een spelletje van actie - reactie ontstaan met uw kind. Zo leert uw kind niet enkel geluid met beweging te associëren maar ook het idee oorzaak - gevolg. U kan als mama zelf uw buik bewegen of uw partner dit laten doen. Vanaf week 27 kunt u hier echt mee gaan spelen. De aanrakingen kunnen overigens zowel de vorm aannemen van simpelweg de buik aanraken, met de buik wiegen of letterlijk spelen. Na verloop van tijd zult u merken dat uw kind daadwerkelijk toe zwemt naar de plek waar u de buik aanraakt. Heerlijk toch!

Het zwangerschapsyoga avontuur

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »