Zoeken

Alle moeders in het zonnetje

Alle moeders in het zonnetje

Het is bijna weer Moederdag, een speciale dag voor alle moeders op de wereld. Op deze dag worden alle moeders in het zonnetje gezet. En terecht vind ik, want moeder zijn is niet altijd even gemakkelijk!

Heel de wereld viert Moederdag, maar de data kunnen nogal verschillen met elkaar. In het oude Griekenland begon lang geleden de oorsprong voor Moederdag. Voor Nederland was het pas in het jaar 1925, dat Moederdag voor het eerst werd geïntroduceerd. Het kwam door de eerste wereldoorlog dat Moederdag pas zo laat werd ingevoerd in Nederland. Er zijn landen die alleen het vrouw zijn vieren, hier noemen ze dat gewoon Vrouwendag. In Nederland komen op de tweede zondag van mei de kinderen en de vader bij elkaar om de moeder lekker in het zonnetje te zetten. Vrouwen eren we op een andere datum, namelijk op acht maart.

Cadeaus

Ontbijt op bed en een mooi bloemetje zijn een van de meest populaire manieren om uw moeder te verwennen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren. Een zelfgemaakt cadeau vinden de meeste moeders erg leuk, al is het maar een mooie kleurplaat. Maar ook een ingelijste foto of een zelf geschreven gedicht zijn ontzettend leuk. Kunt u mooi zingen? Schrijf en zing dan een mooi, persoonlijk liedje speciaal gemaakt voor uw moeder. Natuurlijk kunt u ook een bestaand nummer kiezen, die u herinnert aan uw moeder. Als u kunt breien, is een zelf gebreide sjaal of iets anders ook een geweldig cadeau. Het gaat niet om dure of grote cadeaus, juist de kleine, persoonlijke dingen worden gewaardeerd.

 

Liefde
Het mooie van moederliefde is dat het niet om de financiële waarde gaat, maar het draait om uw liefde voor haar. Wat u ook doet, als het uit uw hart komt is het voor moeder al snel genoeg. Even de afwas doen, haar drankjes halen en lekker eten maken zal enorm worden gewaardeerd. Uw aanwezigheid alleen is natuurlijk al een cadeau op zich. Combineer het met een gezellig uitje naar iets waar jullie beiden van houden en de dag is snel geslaagd. Gewoon een boswandeling kan genoeg zijn, maar een gezellige avond met alle kinderen bij moeders op bezoek maakt het helemaal af.

Commercieel feest
Ondertussen is Moederdag erg gecommercialiseerd door verschillende winkels. Dit was oorspronkelijk niet de bedoeling, aangezien het niet begonnen is als een commercieel feest. Het is allemaal begonnen als een uiting van dankbaarheid voor het moederschap. Natuurlijk mag u altijd groots uitpakken voor uw moeder, maar een klein gebaar doet ook heel veel. Iedereen heeft zo zijn eigen manier en mogelijkheid om zijn of haar moeder te eren. Hoe gaat u dat dit jaar doen?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »