Zoeken

Wierook, wat is het en hoe gebruikt u het?

Wierook, wat is het en hoe gebruikt u het?

Wierook is een mengsel van organische stoffen. Als u het aansteekt ontstaat er rook en deze rook verspreidt een (heerlijke) geur. Wierook is al vele duizenden jaren oud en kwam vroeger uit het Midden-Oosten. Tegenwoordig is wierook vaak afkomstig uit India, Nepal of Japan.

Veel mensen kennen wierook het vooral van in de kerk, steeds meer mensen gebruiken het ook thuis. Het gaat nare geurtjes tegen en kan een gevoel van rust creëren. Maar wat is wierook nou eigenlijk en wat zijn de voor- en nadelen?

Waarom gebruikt u het?

Wierook wordt vaak gebruikt om nare luchtjes te maskeren. Als u bijvoorbeeld binnen rookt, is het branden van wat wierook een goede manier om de vieze sigarettenlucht te vervagen. Daarnaast wordt het gebruikt om te ontspannen. Lekker een boek lezen of muziek luisteren onder het genot van wat wierook en veel mensen bereiken een moment van totale rust. Andere mensen gebruiken het opbeurend en verlichtend. Daarom is wierook ook iets dat veel tijdens het mediteren gebruikt wordt. Als laatste halen geuren soms ook herinneringen op. Veel mensen vinden het heerlijk om tijdens een moment van ontspanning terug te keren naar mooie momenten in het leven. Wierook is daar een goed middel voor.

Verschillende soorten wierook

Wanneer u wierook gaat branden, heeft u de keuze uit stokjes en uit kegeltjes. Stokjes zijn dunne bamboehoutjes met daaromheen een mengsel van gemalen bast van een exotische boom, houtskool en voor de geur houtpoeder, etherische oliën of eventueel een geurige balsem. Zo'n stokje brandt u in een speciale houder. Deze houder is vooral handig, omdat de as opgevangen wordt. Zo kunt u makkelijk en snel na het branden opruimen. U kunt ook kegeltjes gebruiken. Die brandt u in een potje zand of een kegelhoudertje. De geur is nagenoeg hetzelfde. Het voordeel van een kegeltje is enkel dat de as niet naar beneden valt.

Voordelen van wierook

- De geur maskeert nare luchtjes, zoals sigarettenrook.
- Het brengt verlichting en zorgt voor ontspanning.
- Het verhoogt motivatie.
- Het verlicht hoofdpijn en zou kunnen werken tegen depressie.

Nadelen van wierook

- De geur kan door sommige mensen als overweldigend ervaren worden.
- Volgens sommige onderzoeken zou veelvuldig gebruik van wierook tot kanker kunnen leiden. Gebruik het dus met mate.

Tip: elk soort wierook heeft een eigen werking. Lees voor aankoop eerst wat de voordelen zijn.


Bij de spirituele webwinkel zijn de volgende wierooksoorten te koop:

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »