Zoeken

Hoe gebruikt u dode zee badzout?

Hoe  gebruikt u dode zee badzout?

De naam zegt het eigenlijk al: dode zee zout is zout dat gewonnen wordt uit de dode zee. Die zee is zo zout, dat er maar heel weinig dieren in kunnen leven. Het heeft een extreem hoge concentratie van mineralen, die wel ontzettend goed zijn voor de verzorging van uw huid. Dode zee zout heeft onder andere zuiverende, kalmerende en cel vernieuwende eigenschappen. Bovendien is het zout 100% natuurlijk, er zijn geen dierlijke ingrediënten, kunstmatige kleur- of geurstoffen of conserveringsmiddelen nodig. Fijn, want we gebruiken liever niet meer chemische rommel dan echt nodig is.

Hoe gebruikt u het?

U kunt het zout uit de dode zee op verschillende manieren gebruiken. Als voetbad bijvoorbeeld. Voeg daarvoor 50 gram zout toe aan voetenbadje met warm water. Week uw voeten ongeveer 15 minuten in het water. Eventueel kunt u het dode zee zout ook gebruiken om uw voeten te scrubben. Spoel uw voeten af, droog ze af en smeer ze in met een lekkere crème. Doe dit bij voorkeur net voordat u naar bed gaat. Sokken aan zodat de crème goed kan intrekken. De volgende ochtend zijn uw voeten super zacht.

U kunt het dode zee zout ook in bad gebruiken. Voeg dan 100 gram toe en eventueel een paar druppels essentiële olie, voor een lekkere geur. Ontspan en dompel uzelf onder in het warme, zoute water. Heerlijk! Na afloop uzelf even afspoelen en afdrogen. Vergeet niet uzelf in te smeren om uitdroging van de huid te voorkomen!

Tip: bewaar het zeezout op een droge, koele plek en zorg ervoor dat er geen lucht bij kan komen. Dan heeft u er het langst plezier van.

Eczeem en psoriasis behandelen met dode zee zout

Het zout uit de dode zee is tevens heel goed om eczeem en psoriasis mee te behandelen. Het zout zuivert de huid van binnen en buiten. Het stimuleert de stofwisseling en bloedsomloop in de huid en zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Na een warm bad met dode zee zout voelt uw huid zachter en gladder aan. Neem regelmatig een bad met dode zee zout als u last heeft van huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis. U zult zien dat uw klachten steeds minder worden en uw huid er steeds mooier uit gaat zien.

Wilt u ook eens een bad proberen met dode zee zout?

Bestel bij spirituele webwinkel een potje dode zeezout.

Verkrijgbaar in:

180 gram, 400 gram, 800 gram

Bestel hier uw dode zee badzout

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »