Zoeken

Het Yoni ei

Het Yoni ei

Regelmatig oefeningen met het Yoni ei doen heeft de volgende positieve effecten
• het geeft een gevoel van kracht en stevigheid
• verstevigt de bekkenbodem - en de vaginaspieren
• bevordert de doorbloeding van de onderbuik en de doorloop van energie in de onderbuik, evenals het vasthouden van de positieve energie in de onderbuik (baarmoeder)
• gaat orgaanverzakking en blaas incontinentie tegen
• bevordert het orgastisch vermogen
• versterkt het voelen en de doorstroming van de vrouwelijke energieën.

Het Yoni Ei

Het Yoni ei is een eivormig edelsteen welke in de vagina aangebracht kan worden om de bekkenbodemspieren te trainen. Door middel van diverse oefeningen worden de bekkenbodemspieren getraind.

Door het yoni ei te gebruiken verstevigen de spieren van de bekkenbodem, maar ook emotionele spanningen en trauma's rondom het gebied van de bekkenbodem kunnen worden opgelost door het gebruik van de yoni eieren.

Een bekkenbodem die goed getraind is helpt incontinentie voorkomen, maar verstrekt ook het genot en de gevoeligheid bij het vrijen.

Het is ook zeker aan te raden om tijdens de zwangerschap en na de bevalling het yoni ei te gebruiken om de spieren weer goed in vorm te krijgen. Let wel op tijdens de zwangerschap raden wij aan om met de verloskundige of gynaecoloog te overleggen hoe lang het yoni ei gebruikt mag worden en tot wanneer in de zwangerschap / tot aan de bevalling.

Ook het gebruik na de bevalling is aan te raden om even te bespreken met verloskundige of gynaecoloog, maar ons advies is (geen richtlijn!) wanneer de bloedingen gestopt zijn en je jezelf goed genoeg voelt kun je het yoni ei weer gaan gebruiken.

Vele voordelen voor de gezondheid dus!

Bron bovenstaande afbeelding: www.etsy.com - Richard Morrow

Geschiedenis

Het woord Yoni komt uit het Sanskriet, een oud Indische taal. Yoni staat symbool voor de Godin / de Heilige Moeder. Wij kennen haar als moeder aarde, symbool van onze vruchtbaarheid.

Yoni betekend ook heilige tempel. Zo staat Yoni symbool voor de heilige tempel van de vrouw, Moeder de Godin; onze vagina en baarmoeder. De plek waar onze vruchtbaarheid heerst.

Taoïsten:

Bij de Taoïsten kunnen we heel in het kort zeggen dat de boodschap spontaniteit en intuïtie is; de vereniging van mens & natuur, van lichaam & ziel. Het Yoni ei werd dan ook door de taoïsten gebruikt om de bekkenbodem spieren te verstevigen. Zij waren (en zijn)  van mening dat het gebied rondom de bekkenbodem de bron voor een lang, gezond en gelukkig leven is. De bekkenbodem spieren zitten in het gebied van het eerste chakra, daar waar onze basis ligt en waar wij aarden. Het basis chakra staat in verbinding met de geslachtsklieren en heeft als belangrijkste levensgebieden: aarden, voeding, gezondheid, grenzen aangeven, huis & gezin, vertrouwen, gezondheid en de financiën.

De taoïsten gebruik(t)en de groene (Chinese) jade. Jade is een reinigende en beschermende steen. Het zorgt voor harmonie en voorspoed en trekt geluk en voorspoed aan. Tevens werkt het in op hartchakra (liefde & evenwicht). Fysiek heeft Jade een positieve invloed op de vruchtbaarheid & bevallen, blaas, nieren & bijnieren en het zenuwstelsel. Binnen het Taoïsme wordt de vagina om deze ook wel de Jade-tempel genoemd.

Begin je met het oefenen met de yoni eieren; dan raden wij altijd eerst het Jade ei aan.

Positieve effecten:

Regelmatig oefeningen met het Yoni ei doen heeft de volgende positieve effecten

 • het geeft een gevoel van kracht en stevigheid
 • verstevigt de bekkenbodem - en de vaginaspieren
 • bevordert de doorbloeding van de onderbuik en de doorloop van energie in de onderbuik, evenals het vasthouden van de positieve energie in de onderbuik (baarmoeder)
 • gaat orgaanverzakking en blaas incontinentie tegen
 • bevordert het orgastisch vermogen
 • versterkt het voelen en de doorstroming van de vrouwelijke energieën. 

Verschillende soorten eieren:

Er zijn diverse maten yoni eieren te vinden. Yoni eieren zijn het formaat van een klein kippen ei. De iets grotere eieren zijn beter voelbaar en gemakkelijker om in de vagina te houden. Ben je meer geoefend, dan kun je een kleiner yoni ei gebruiken voor de oefeningen.

De Yoni eieren zijn verkrijgbaar in verschillende mineralen.

Aanbevolen is eerst met een jade-ei (om het lichaam in balans te brengen), dan met een obsidiaan-ei (om de geest/emoties in balans te brengen) en daarna pas met een rozenkwarts-ei (om het hart in balans te brengen) te oefenen. In de tantra is een algemene richtlijn dat je eerst jezelf reinigt en zuivert voordat je klaar bent voor de liefde.

Jade: Zachte steen, werkt helend en bevordert geluk en harmonie. Reinigende en beschermende steen. Helpt om negatieve emoties en irritaties los te laten. Het werkt in op het hartchakra en bevordert hiermee liefde, verzorging en tolerantie. Fysiek werkt Jade sterk reinigend, brengt allerlei lichamelijke systemen in balans en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Het heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel, vruchtbaarheid en op het bevallen. Jade heeft een positief effect op de heupen.  De nieren, die in het Taoïsme direct aan onze seksualiteit verbonden zijn worden door de steen geactiveerd.  Jade is een droomsteen. Mocht je met deze steen slapen wees dan niet verbaast als je dromen hebt vol inzichten.

Jade kan door contact met het lichaam van kleur veranderen.

Rode Jaspis: Werkt aardend en vitaliserend,  en maakt lichamelijker en vurig. Stimuleert het basis chakra, ondersteund bloedsomloop en geslachtsorganen, geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap en voor vrouwen tijdens en na de overgang. Helpt bij vaginale droogte. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker.

Roze Kwarts: Werkt verzachtend, bevordert liefde en fantasie, goed voor de vrouwelijke geslachtsorganen. Rozenkwarts wordt geassocieerd met het hartchakra en leert je de essentie van (onvoorwaardelijke) liefde kennen. Hartopener. Ondersteund zelfvertrouwen en eigenwaarde. Geeft troost bij verdriet, helpt veranderingen accepteren, werkt emotioneel zuiverend en stimuleert innerlijke genezing. Brengt vertrouwen en harmonie in de Yoni en leert de vrouwelijke essentie van ontvankelijkheid. Legt verbinding tussen hart en seksueel genot.

Bergkristal: Reinigend en geeft rust en helderheid. Krachtige genezer, stimuleert het immuunsysteem. Versterkt de spierspanning en beschermt tegen straling. Het reinigt en versterkt de organen en verfijnde lichamen en harmoniseert alle chakra's. Reguleert en absorbeert de energie.

Zwarte Obsidiaan: werkt als een spiegel en stimuleert je ontwikkeling. Het is een krachtige steen die inzicht geeft in blokkades en zwakheden. Een snel werkende steen die je snel kan helpen om tot de kern van een probleem te komen. De steen kan helpen bij het oplossen van diepliggende trauma's, negatieve emoties en het verwijderen van blokkades. De steen biedt bescherming tegen negatieve energieën en stralingen (o.a. telefoon, computer e.d.) door ze te absorberen.  Het is een kalmerende steen bij stress en spanningen. Door de werking is het een aardende steen die verbinding legt met je basischakra. Reinig de steen regelmatig onder stromend water om alle opgenomen negatieve energieën te verwijderen.

De volgende edelstenen worden ook wel gebruikt voor Yoni eieren: Sodaliet, Groene Aventurijn, Picasso Jaspis, Tijgeroog, Amethist, Goudsteen, Tijgerijzer en Onyx. Deze worden echter in mindere mate verkocht en zullen we hier niet verder bespreken in werking.

Gebruik van een Yoni Ei

Volgens het Taoïsme wordt er eerst met een Jade-ei gewerkt om lichaam en zenuwstelsel in balans te brengen. Vervolgens kun je overgaan op een Obsidiaan-ei om de emoties in balans te brengen. Daarna wordt het gebruik van een Rozenkwarts-ei aangeraden om de zelfacceptatie en liefde in balans te brengen.

Jade brengt je Yoni en je lichaam in balans op een zachte, liefdevolle en reinigende manier. De jade werkt positief op de heupen en nieren; deze zijn verbonden met onze seksualiteit. De nieren worden geactiveerd door de Jade. Emotionele en fysieke spanningen worden losgelaten in dit gebied doordat er op een liefdevolle manier via het zenuwstelsel gewerkt wordt.

Jade is ook een droomsteen. Je kan inzichten in je dromen krijgen.

Jade is ook een steen die de bevalling kan stimuleren; gebruik deze daarom niet tijdens je zwangerschap. We raden aan om dan de roze kwarts of de rode jaspis te gebruiken. LET OP; we blijven het herhalen, niet langer dan 1 uur!

Een Yoni-ei kiezen kun je volgens bovenstaande 'stappen' doen, maar ook door een Yoni-ei voor je buik te houden en op je intuïtie / gevoel te kiezen welk ei het beste bij jou past op dat moment. Houd het ei net onder je navel,, omdat je deze steensoort gaat gebruiken in een zeer fijngevoelig gebied en de energie werkt door in je gehele energiesysteem.

Voor gebruik koop je een doosje tanden floss (zonder mint!) en haal een dubbel draad van ongeveer 35-40 cm eruit. Maak een knoopje, zodat er een lus ontstaat. Haal de draad (evt. m.b.v. een naald) door het Yoni-ei en haal de draad door de lus. Zorg dat de draad goed vast zit door de draad aan te trekken.

Breng het Yoni-ei voor gebruik op lichaamstemperatuur. Gebruik hiervoor je eigen lichaamswarmte of warm water.

Een Yoni-ei reinig je met een natuurlijk en biologisch reinigingsmiddel. Kook een Yoni-ei absoluut niet uit en reinig het ook nooit met een chemisch of bijtend reinigingsmiddel. Ook alcohol om te reinigen raden wij sterk af!

Reinig een Yoni-ei verder net als andere edelstenen door haar af te spoelen onder het water om de negatieve energieën weg te spoelen.

Ook raden wij aan om een Yoni-ei eens in de 3 maanden op te laden in de volle maan.

 

Oefeningen met het Yoni Ei

Wanneer je gaat starten met het oefenen met een Yoni ei, is het belangrijk dat je jezelf prettig voelt bij de oefeningen. neem dus alle tijd, neem rust tussen de oefeningen door, maar WEES vooral LIEF voor jezelf.  Tijdens de rustmomenten tussen de oefeningen door is het goed om even te voelen hoe het met jezelf en met je vagina is. Adem diep en bewust in, en richt jezelf op de ervaringen van je lichaam.

Oefening 1:

 1. Ga met je benen iets uit elkaar staan en de knieën licht gebogen. Breng nu al je aandacht naar het midden van je buik.
 2. Wanneer je voelt dat al je aandacht in het centrum van je lijf ligt (midden van je buik) leg je de handen op je borsten.
 3. Masseer zacht en liefdevol je borsten; maak verbinding met jezelf op een liefdevolle manier.
 4. Neem nu alle tijd voor de volgende stappen. Bij iedere uitademing laat je de energie vanuit je borsten langzaam richting je vagina gaan. Je mag je venusheuvel hierbij masseren. Voel hoe je vagina zich bij iedere uitademing langzaam verder opent.
 5. Ontspan jezelf en breng rustig het Yoni ei in je vagina in. Ga rustig rechtop staan en houd het ei vast met de spieren van je vagina.
 6. Probeer nu bij iedere uitademing om het Yoni ei omlaag te duwen. Bij iedere inademing duw je het Yoni ei weer omhoog. Dit doe je net voordat het Yoni ei uit de vagina glijdt. Leer om je spieren in de vagina op de juiste manier samen te trekken tijdens deze oefening. Luister goed naar je lichaam en voel wat er gebeurt.
 7. Wanneer je dit  tijdje geoefend hebt is het belangrijk dat je de energie weer richting het midden van je lichaam stuurt; centreer jezelf weer. Sluit je bekkenbodem door te aarden.

oefening 2:

 1. ga op een rustige plek liggen en zorg dat je gemakkelijk ligt en jezelf gemakkelijk voelt.
 2. Zorg er weer voor dat je de energie waar je mee gaat werken weer geconcentreerd wordt naar de plaats waar je wil gaan werken. De spieren van je vagina en bekkenbodem.
 3. Bij deze oefening gaan we het contact tussen de spieren van onze mond/lippen en de vagina trainen. Je zult merken dat deze nauw verbonden zijn.
 4. Leg het Yoni ei voor je vagina.
 5. Geef met je mond een kusje in de lucht en probeer tegelijkertijd om met je vagina het Yoni ei een kusje te geven.
 6. Oefen zolang als prettig voelt.
 7. Na het oefenen zorg je er weer voor dat de energie gecentreerd wordt. 

oefening 3:

 

Bij deze oefening draai je rondjes met je bekken, terwijl je het ei vasthoudt in de vagina. Deze oefening mag je liggend, zittend of staand doen. Prima oefening om langzaam op te bouwen door te starten liggend op bed; later zittend op een stoel om later staand te doen.

 

Oefen met het Yoni ei zoals jij prettig vind. Speel met het yoni ei om zo de spieren in je vagina te leren kennen en te leren gebruiken. Je gaat merken dat er een prachtige beheersing van deze spieren gaat komen, die je een ongekend genot kunnen geven.

Oefening baart kunst in dit verhaal ;)

 

Klik hier voor een you tube filmpje over het gebruik van een Yoni ei

Reinigen en opladen:

Een Yoni-ei reinig je met een natuurlijk en biologisch reinigingsmiddel. Kook een Yoni-ei absoluut niet uit en reinig het ook nooit met een chemisch of bijtend reinigingsmiddel. Ook alcohol om te reinigen raden wij sterk af!

Reinig een Yoni-ei verder net als andere edelstenen door haar af te spoelen onder het water om de negatieve energieën weg te spoelen.

Ook raden wij aan om een Yoni-ei eens in de 3 maanden op te laden in de volle maan.

Boekentip(s)

Waar te koop:

Yoni eieren zijn o.a. te koop bij de spirituele webwinkel voor 29,95 euro per stuk. Ze worden geleverd incl. een Nederlandse gebruiksaanwijzing en in een nette, mooie verpakking.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »