Zoeken

Edelstenen reinigen & opladen

Edelstenen reinigen & opladen

Edelstenen nemen negatieve energieën uit de omgeving op en geven hun positieve energie(en) af. Om de werking van de stenen zo optimaal mogelijk te houden moeten deze na verloop van tijd gereinigd worden (ontladen van de negatieve energieën.), om ze vervolgens ook weer op te laden. Zo blijft de positieve werking van de stenen zo lang mogelijk zijn werk doen.

Wanneer u een edelsteen koopt en/of voor het eerst gaat dragen, wordt aangeraden om de steen grondig te reinigen. Wanneer u de stenen gebruikt voor Healing-sessies en/of meditatie wordt aangeraden om voor en na de sessie de steen te reinigen en te laden.

Volg altijd uw gevoel wanneer u een steen bij u draagt. Wanneer u het gevoel hebt dat de steen in werking vermindert en/of dat u een donkere kleur of barstjes ziet komen, dan kunt u de steen gaan reinigen.

Algemeen aangenomen is 1x per week reinigen bij dagelijks gebruik voldoende, 1x per maand bij gebruik af en toe. Maar volg dus altijd uw gevoel.

Reinigen van edelstenen

Reinigen van edelstenen kan op een van de volgende manieren:

  1. Koud stromend water. Dit kan onder de kraan, maar aanbevolen wordt een beekje of riviertje. Gedurende 5 minuten reinigen is voldoende. Gebruik GEEN warm water. Dit kan scheurtjes in de steen veroorzaken.
  2. Aarde. Begraaf de steen gedurende 24 uur in de aarde. Hoe langer, hoe grondiger de reiniging. Het mag dus langer dan 24 uur. Tip. Vergeet niet waar u de steen begraven heeft!
  3. Hematiet. Leg de steen gedurende 24 uur in een bakje of schelp op de hematiet. Dit is een zachte en veilige reiniging voor alle stenen.
  4. Salie, Lavendel of Sandelhout wierook. Brand de Salie, lavendel of sandelhout. Haal de edelsteen door de rook. Tijdens het doorhalen is belangrijk om ook een sterke intentie te hebben om de steen te reinigen. Een visualisatie van vuil wat uit de steen gaat kan hierbij helpen. Sandelhout is een sterk reinigende wierook, lavendel is wat zachter. Salie is voor een diepe reiniging de beste om te kiezen.
  5. Amethist kan ook gebruikt worden om andere stenen te reinigen. Leg de te reinigen stenen in een Amethist geode of op een Amethist cluster. De geode geniet de voorkeur omdat deze dieper reinigt. De steen wordt dan namelijk volledig omringt door de energie van de geode. Na het reinigen op een amethist cluster, moet de cluster zelf ook gereinigd worden.
  6. Seleniet kan vanwege haar reinigende en zachte werking ook goed gebruikt worden om stenen te reinigen en op te laden. Seleniet is een zelfreinigende steen, maar vindt het zeer prettig om af en toe een nachtje in het maanlicht te liggen. Zo kan zij optimaal haar werk doen.

Opladen van de stenen:

  1. Een zachte en veilige manier van opladen is Maanlicht. Leg de steen minimaal 1 nacht (achter glas kan gewoon) in het licht om op te laden. Volle maan is het beste moment op uw stenen op te laden.
  2. Opladen met zonlicht kan, maar niet alle stenen kunnen ertegen. Zonsopgang of ondergang is het beste moment, omdat het licht dan zacht is. Rond het middag uur als licht op zo'n felst is wordt ook sterk afgeraden. Stenen die er niet tegen kunnen verliezen hun kleur erdoor. Leg de volgende stenen niet in het zonlicht vanwege het verliezen van kleur: amethist, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet (Celestien), fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, turkoois.
  3. Bergkristal . Leg de steen gedurende 24 uur in een bakje of schelp op het kristal. Dit is een zachte en veilige reiniging voor alle stenen. Reinig de bergkristal zelf ook regelmatig onder koud stromend water, zodat ook deze de reinigende eigenschappen behoudt.
  4. Seleniet kan vanwege haar reinigende en zachte werking ook goed gebruikt worden om stenen te reinigen en op te laden. Seleniet is een zelfreinigende steen, maar vindt het zeer prettig om af en toe een nachtje in het maanlicht te liggen. Zo kan zij optimaal haar werk doen.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »