Zoeken

De Moeders Geuren wierook

De Moeders Geuren wierook

De Moeders Geuren is een eerlijke en zuivere wierooklijn van Mira International. Hier leest u meer over de verschillende lijnen binnen de Moeders Geuren en de achtergrond van deze (h)eerlijke wierook.

De Moeders Geuren wierook

De Moeder’s Geuren is de meest verkochte wierook van Nederland, omdat het de enige wierook is met geuren die ontwikkeld zijn met en voor onze westerse neus.

De wierook onderscheidt zich van andere soorten door haar zachtheid en het gebruik van natuurlijke ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit. De manier van rollen (masala methode) maakt dat de wierook niet sterk van geur is en niet lang blijft hangen. De wierookgeuren zijn de eerste geuren die met onze smaak voor ogen (neuzen) ontwikkeld zijn. Die eigenschappen maken de wierook geschikt voor ieder huis, elke situatie en voor elk persoon, jong of oud. Deze wierook is uitgegroeid tot een gebruiksartikel dat veel vaste klanten trekt. Wierookliefhebbers kiezen voor de Moeder's (Gouden) Geuren bloemenwierook.

Eerlijke handel

De producten van De Moeders Geuren zijn eerlijk, omdat zij voldoen aan alle criteria van:

  • Eerlijke Handel: zij voldoen aan alle criteria van eerlijkheid.
  • Eerlijk naar de natuur: sinds 1977 wordt hun bloemenwierook alleen met natuurlijke oliën samengesteld. Gerold met duurzaam bamboe uit Assam (het snelst groeiende gras ter wereld met 1 cm per uur), met houtskool van duurzame kokosnootbast, met milieuvriendelijk cellofaan en met hand gemarmerd en handgemaakt papier van hergebruikt katoen verpakt én met 3 miljoen stokjes tegelijk per zeecontainer verscheept.
  • Eerlijk naar de producent: meer dan 200, voornamelijk vrouwen, hebben permanent werk (vanwege het handgemaakte karakter van de producten*). Met een goede beloning inclusief medische verzekering, pensioen en leen mogelijkheden, een gouden handdruk bij huwelijk. Terwijl Mira International een goede prijs betaald voor de ruim 750.000 producten die zij jaarlijks afnemen.
  • Eerlijk naar de consument: ze bieden eerlijke producten met de beste prijs/kwaliteit verhouding door het ontbreken van tussenhandel en het hanteren van eerlijke marges. Bovendien leveren ze als enige merk wierook gegarandeerd zonder chemische toevoegingen zoals ftalaten en muskverbindingen (die onze gezondheid en met name onze hormoonhuishouding kunnen verstoren).
  • Eerlijk naar de wereld: 50% van de winst van Mira International gaat naar ontwikkelingsprojecten in de breedste zin van het woord.

Door de mildheid en natuurlijkheid van deze geuren (door Mira International zelf ontwikkeld en daarmee het enige echt Nederlandse merk) zijn zij de natuurlijke keuze van de wierookliefhebber geworden en wordt er in Nederland iedere 3 seconden een wierookstokje of kegeltje van dit merk aangestoken door iemand die zich beter of fijner wilt voelen (want ja, wie wordt niet blij van een bloemengeur :-)).
Bloemenwierook is de mooiste sfeerbrenger in de Nederlandse huizen geworden: ontspannend, ondersteunend, troostend, geluk en blijheid brengend met schoonheid en herinneringen.
De Moeder's Geuren producten: de meest eerlijke keuze.
*Om banen voor vrouwen te scheppen en te behouden zijn de producten geheel handgemaakt: de stokjes en kegeltjes zijn met de hand gerold, de teksten op de pakjes zijn met de hand gezeefdrukt, de pakjes zijn met de hand gemarmerd (waardoor geen pakje er hetzelfde uitziet en zo een uniek geschenk wordt) en met de hand ingepakt.

De verschillende wierook lijnen

Bij de Moeders Geuren hebben ze maar liefst vijf heerlijke wierook lijnen!

De bloemenwierook is speciaal ontwikkeld voor onze neus en voor gebruik in onze (gesloten) huizen. De Moeder's Gouden Geuren, Mira Wierook en India Nagchampa Geuren zijn natuurvriendelijk en handmatig gemaakt en daarom natuurlijk en bijzonder zacht van geur. De geuren hebben een heerlijke nageur en blijven nooit lang hangen.

De mira geuren

De gouden geuren

De India geuren

Bijzonder meditatiewierook (excellence geuren) die de beweging van uiterlijk naar innerlijk ervaren begeleiden. Ze zijn alleen met dure essentiële oliën en absoluuts gemaakt.

De Excellence geuren 

Deze kruidenwierook heeft een bepaalde zachtheid, omdat er weinig (bloemen)olie ingrediënten en meer gedroogde kruiden ingrediënten in worden gebruikt. Als gevolg kunnen de geur ingrediënten zich steeds op een iets andere manier aan onze neus voorstellen in de loop van het branden en in verschillende ruimtes. Houtskool geeft geen bijgeur bij branden, het is zeer schoon en daarom komt bij de zwarte houtskool stokjes weinig rook vrij. De ingrediënten van de kruidenwierook branden in tegenstelling tot houtskool wel met een geur, waardoor het karakter van de kruidengeur meer 'hout en kruid'-achtig is en met een lichte rook de geur verspreidt. Ook is de kruidenwierook, zoals al de wierook voor de laatste 40+ jaar, hand gerold en verpakt in uniek gemarmerd papier van katoen. Door het ontbreken van tussenhandel en door het Eerlijke Handel kenmerk is onze kruidenwierook half zo duur als andere merken (en dat terwijl het aantal stokjes en de kwaliteit hoger ligt.

De kruidenwierook 

De moeders geuroliën

De Moeder´s Geuren geuroliën zijn samengesteld uit pure ingrediënten van natuurlijke (essentiële) oliën. Essentiële oliën gewonnen uit bloemen zijn vaak onbetaalbaar (er zijn vaak honderden kilo's bloemen nodig om één kilo essentiële olie te verkrijgen). Omdat we tegenwoordig weten uit welke geurcomponenten rozenolie of jasmijnolie bestaat, kunnen we deze oliën ook samenstellen met dezelfde geurcomponenten uit goedkopere oliën, zoals citronella- en citroengrasolie of palm Arosa olie. Hierdoor kunnen we, voor een aanvaardbare prijs, natuurlijke geuroliën maken die nauwelijks te onderscheiden zijn van de originele bloemenoliën. De bekende Franse parfums bestaan, naast 95% alcohol, vaak uit zulke samengestelde geuroliën met kleine toevoegingen van originele dure essentiële oliën.
De Moeder´s Geuren geuroliën zijn eerlijke en hoogwaardige geuroliën, die geen alcohol bevatten en niet verdund zijn met goedkope plantaardige oliën (zoals sesam- of kokosolie). De geuroliën zijn door de concentratie krachtig van geur en economisch in gebruik. De geuroliën zijn niet bedoeld voor consumptie.

Naast de flesje van 5 ml en 1 ml zijn er ook prachtige geurolie probeer setjes.

Marmeren

"Marmeren is een schildertechniek waarmee kleurig papier gemaakt kan worden, door er patronen van waterverf op aan te brengen." De verpakkingen van de Moeders Geuren kenmerken zich door de marmer techniek. 

Bijenwas geuren

Kan het leuker, mooier, natuurlijker? Bijenwas vormpjes met (h)eerlijke geuren voor uw aromalampje, waarbij je de bijenwas kan hergebruiken!

* natuurlijk, milieuvriendelijk, zuinig en duurzaam
* de bekende zoetige honingachtige geur van bijenwas
* rustgevend en geschikt als Wellness, Zen en Mindfulness ingrediënt
* antibacterieel door de propolis van de bijen, waardoor bijenwas veilig is voor kinderen
* alleen bijenwas theelichtjes en bijenwas kaarsen geven negatieve ionen af, welke de lucht zuiveren van allergenen, schimmels en irriterende deeltjes. Negatieve ionen maken dat wij ons prettiger voelen
* beter voor de luchtwegen en onze gezondheid dan paraffine, door minder rook en roet en geen benzeen en PAK's
* bijenwas producten ondersteunen met extra inkomsten het -voor ons milieu- belangrijke werk van imkers (bijenhouders)
En bovendien ondersteunt de koper van onze bijenwas producten de herintroductie van de Zwarte Bij in Nederland.

Overig assortiment van de Moeders Geuren 

Naast een ruim assortiment aan wierook, oliën en bijenwas geuren heeft de Moeders Geuren ook mooie oliebranders, wierookplankjes, geurkussentjes, beeldjes, cadeauverpakkingen, assortimentswaaiers, probeersetjes en geurige wenskaarten.

Meer dan voldoende mogelijkheden dus om de overheerlijke geuren van Moeders Geuren in huis te halen!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »