Zoeken

Palo Santo (Heilig Hout) (4)

Palo Santo is een houtsoort uit het Andesgebied die in onze contreien voornamelijk gebruikt wordt als wierook. Het valt vooral terug te vinden aan de kust van Peru en Ecuador en ook op de Galapagos eilanden vind je deze houtsoort terug. De lokale sjamanen

Filters

Palo Santo (Heilig Hout)

Palo Santo is een houtsoort uit het Andesgebied die in onze contreien voornamelijk gebruikt wordt als wierook. Het valt vooral terug te vinden aan de kust van Peru en Ecuador en ook op de Galapagos eilanden vind je deze houtsoort terug. De lokale sjamanen schrijven heel wat krachten aan Palo Santo toe en beschouwen het Westers gebruik als wierook dan ook als een onderschatting van de mogelijkheden van Palo Santo. De inheemse bevolking beziet Palo Santo dan ook als een heilige houtsoort en vandaar de naam. Leuk weetje is dat Palo Santo zo ontzettend populair is dat landen als Peru en Ecuador de export sterk aan banden hebben gelegd. Het voortbestaan van de bomensoort begon immers in gevaar te komen door de extreme populariteit van Palo Santo.


Het gebruik van Palo Santo loopt zeer sterk gelijk met het gebruik van eender welk hout als wierook. Steek het goud simpelweg aan en laat het even branden. Vanaf het hout goed aan is dien je erop te blazen totdat het hout echt begint te gloeien. Vergelijk het met het aansteken van de kolen op een barbecue. Palo Santo zal enkele minuten gloeien maar dat is ruim de tijd om de ruimte in te palmen met het aroma van dit heilig hout. De zachte en zoete geur zal ongetwijfeld heel wat harten voor zich winnen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »