Zoeken

Dag- Boeddha Dinsdag

  • Voorraad: 0

€ 8,80

Zet op verlanglijst

  • Voor 14u besteld, zelfde dag verzonden! Tooltip Alleen op werkdagen
  • Voor iedereen een passend en bewust advies
  • Niet goed? Geld terug garantie
  • Bewust cadeau voor jezelf of een ander

Product omschrijving

Dag- Boeddha Dinsdag

Mooi zwaar boeddha beeldje van brons met verzilverde toplaag. Beeldje van de dag DINSDAG.

Hoogte 4 cm, lengte 9 cm.

In de Thaise traditie staan bepaalde Boeddha sculpturen voor bepaalde dagen uit het leven van de Boeddha. Aangenomen wordt dat op de

Lees de volledige productomschrijving

Mooi zwaar boeddha beeldje van brons met verzilverde toplaag. Beeldje van de dag DINSDAG.

Hoogte 4 cm, lengte 9 cm.

In de Thaise traditie staan bepaalde Boeddha sculpturen voor bepaalde dagen uit het leven van de Boeddha. Aangenomen wordt dat op deze bepaalde dagen iets speciaals gebeurde in het leven van de Boeddha.

De Dag-Boeddha wordt als geluksbrenger toegeschreven aan de dag dat iemand geboren wordt. Vaak worden op de geboortedag een Dag-Boeddha gegeven en gaat de familie naar de tempel om offers en donaties te brengen aan de Dag-Boeddha.

Over deze Boeddha:

De Boeddha is hier in liggende positie afgebeeld, zijn rechter arm dient als kussen en zijn linker arm ligt op zijn linker zijde.

Toen Boeddha op een dag een Ashram (gebedsoord) in Sravasti bezocht, leefde daar een belangrijke persoon uit het koninkrijk der reuzen, die graag een bezoek wilde brengen aan Boeddha. Door zijn trots had de reus Asurindarahu zich voorgenomen om niet te buigen voor Boeddha omdat hij vond dat hij de grootste was. Boeddha die hiervan op de hoogte was, ontbood een van zijn Azteken en vroeg hem een bed klaar te zetten in een hele grote hal. Vlak voor aankomst van de reus, legde Boeddha zich neer op het bed, en nam een gestalte aan die vele malen groter was dan die van Asurindarahu. De reus die dit zag verbaasde zich zeer dat alleen de voeten van Boeddha al groter waren als hijzelf. De Boeddha sprak toen tegen hem, Het klopt dat jij de grootste bent in jouw koninkrijk, maar daarbuiten zijn vele koninkrijken en daar kunnen wezens leven die vele malen groter zijn als jij. Alle goden zijn groter als jij, als je wilt kan ik je een bezoek laten brengen aan onze goden, Asurindarahu stemde daarin toe en toen ze in het Nirwana aankwamen, schrok de reus van de enorme grootte van de goden, ze waren vele duizenden malen groter dan hijzelf. Toen Brahma naar de Boeddha toekwam verschool de reus zich achter de rug van de Boeddha. Wie heb je daar meegebracht, vroeg Brahma. Dit is Asurindarahu antwoordde Boeddha, een reus op aarde die trots op zijn lengte was en niet wist dat er grotere wezens zijn dan hemzelf, en dat hij om deze reden te trots is om buigen voor iemand anders. Brahma sprak: "Een arme man gelooft dat hij steenrijk is als hij een gouden munt heeft, een dommerik kan onbegrensd trots zijn om zijn intelligentie die hij niet heeft". Nadat ze een tijdje in het Nirwana hadden doorgebracht, nam Boeddha de reus weer mee naar huis. De reus was zeer onder de indruk en had vanaf sindsdien respect voor een ieder die kleiner was als hijzelf.

Verzendmethode

Verzendmethode

Wij verzenden uw product(en) met PostNL pakketpost.

Meer informatie

Verzendkosten €5,25 Gratis verzending vanaf €45,-

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Dag- Boeddha Dinsdag

Dag- Boeddha Dinsdag

€ 8,80

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »