Zoeken

De steen van verandering

De steen van verandering

In een boek stond eens een verhaal beschreven van "de steen der verandering". Deze steen zou in staat zijn om ieder metaal in goud te veranderen. De steen ziet er uit als iedere andere kiezelsteen en kan alleen herkend worden aan de warmte. De steen is warmer dan alle andere kiezelstenen.

Een man besloot opzoek te gaan naar deze "steen der verandering". Hij verkocht al zijn bezittingen en kocht een kampeeruitrusting en begon met kamperen aan een kiezelstrand bij de zee. 

Hij bedacht een manier om zo snel mogelijk alle stenen te kunnen 'herkennen'. Iedere koude kiezelsteen zou hij in zee gooien, zodat hij dezelfde kiezelsteen niet twee keer in zijn handen had. Zo hoopte hij zo snel mogelijk bij de juiste steen te komen. 

Hij begon en iedere kiezel die koud aanvoelde gooide hij in zee. Hij deed dit hele dagen, dag in; dag uit, maar vond de "steen der verandering" niet. 

Maar hij zette door. Doelbewust om de steen te vinden. Een dag werd een week. Een week werd een maand en maand na maand zocht hij door. 

De man was vol in zijn zoektocht en had de gewoonte ontwikkeld om een steen te pakken, te voelen en in de zee te gooien. Op een dag had hij een steen gepakt, voelde dat deze warm was.... en gooide hem in zee.

De man was zo in zijn gewoonte vastgeroest dat hij "de steen der verandering" in zee had gegooid.

Zijn gouden kans was voorbij gekomen en hij had hem door de ingesleten gewoonte niet meer gezien. Hij zag het te laat.

Moraal van het verhaal: Blijf altijd uw ogen en oren openhouden voor kansen in uw leven die voorbij komen en laat ze niet zomaar voorbij gaan uit 'gewoonte'. 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »