Zoeken

Zomerse boekentips

Zomerse boekentips

Gaat u op vakantie of blijft u heerlijk in ons eigen land. Als zonnetje warm blijft schijnen, is uw eigen achtertuin zeker geen straf om de zomer door te brengen.
Niets zo fijn als heerlijk in de zon, een verkoelend drankje en een fijn boek!

Boekentips

Wij hebben alvast onze boekentips voor de zomer op een rijtje gezet. Stuk voor stuk toegankelijke, inspirerende boeken!

 • De Kracht van Stilte Eckhart Tolle staat opnieuw garant voor een geweldige ervaring.
  Tijdens een uniek evenement in Rotterdam in 2010 maakte Eckhart het publiek op zijn eigen, on navolgbare wijze deelgenoot van zijn eenvoudige methode van transformatie. Met zijn kenmerkende zachte stem, zijn humor en grote innerlijke
  rust weet hij zijn toehoorders van begin tot eind te boeien en de stilte van het moment te laten ervaren. De ervaring van een bezoeker: `Deze gedeelde stilte zal me heel erg lang bijblijven.`
  Laat ook de stilte toe in uw leven met deze bijzondere dvd.
  Het bijgeleverde boekje bevat prachtige citaten van Tolle en foto`s die de stilte kracht bij zetten
 • Bescherm jezelf Bent u gevoelig voor energieën en sferen? Ontmoet u mensen die u vermoeid maken? Wilt u een betere sfeer in uw huis en op uw werk? Door middel van simpele oefeningen toont William Bloom in dit boek hoe u uzelf energetisch kunt beschermen. Hierdoor krijgt u meer zelfvertrouwen en kunt u makkelijker omgaan met dominante persoonlijkheden en moeilijke situaties. U leert niet alleen hoe u de atmosfeer in huis en op de werkvloer kunt zuiveren, maar ook hoe u positieve energie kunt creëren die u gelukkiger en succesvoller maakt. 'Bescherm jezelf' is een leidraad voor iedereen die moeite heeft zijn grenzen te stellen, en zal diegene helpen vanuit de eigen kracht te handelen
 • Hoe tem je een wilde olifant? Steeds meer mensen ervaren dat mindfulness stress doet afnemen, goed is voor uw gezondheid en de kwaliteit van uw leven kan verbeteren. Jan Chozen- Bays, arts en zen-leraar, biedt in dit boek een reeks toegankelijke oefeningen om ons verder te helpen mindfulness in het dagelijks leven te integreren. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan drie keer diep ademhalen voordat u de telefoon opneemt, u bewust worden van uw houding en deze corrigeren, mindful eten, enzovoort. Elke oefening wordt gepresenteerd met tips hoe u een en ander kunt integreren in uw dagelijkse activiteiten, en bevat bovendien een korte levensles.         
   
 • Ik hou van mij  De helende kracht van zelfcompassie. In dit heldere, met grote intensiteit geschreven boek laat Annemarie Postma zien wat zelfcompassie is, hoe een gebrek eraan u afhoudt van persoonlijke groei en u beperkt in uw mogelijkheden en hoe ingrijpend meer begrip en liefde voor uzelf uw leven kan veranderen. Een zeer persoonlijk, eerlijk verslag van de auteur die als elfjarig meisje plotseling in een rolstoel belandde en zich na jaren van interne revalidatie een weg terug vocht naar het normale leven. Ze studeerde rechten, werd het eerste professionele fotomodel in Europa met een zichtbare handicap, trouwde met de liefde van haar leven, schreef inmiddels menig bestseller over persoonlijke groei en spiritualiteit; en wordt wereldwijd gelezen. Een aangrijpend boek met inzichten die voor iedereen en openbaring kunnen zijn.

 • Omarm jezelf er wordt wel eens gezegd dat we zelf onze grootste vijand zijn. Omdat we altijd wel iets op- of aan te merken hebben op onszelf. Op onze prestaties. Op hoe we er uit zien. Op die vijf kilo die er maar niet af wil. Op die promotie die aan ons neus voorbij ging. Het gebeurt maar heel zelden dat we onszelf ergens een welverdiend compliment voor geven.
  Herkent u dat? En herkent u ook dat u op de mensen in uw omgeving heel anders reageert? Als uw vriend zakt voor zijn examen, wijst u hem op alle dingen die hij wel goed kan. En als uw vriendin de schuld van haar relatiecrisis bij zichzelf legt, zegt u dat ze eens wat aardiger voor zichzelf mag zijn.
  U kunt het dus wel: vervelende gebeurtenissen en situaties in het juiste perspectief plaatsen. Alleen niet voor uzelf. En dat is natuurlijk wel wat raar. Want juist met uzelf zou u de allerbeste maatjes moeten zijn. U neemt uzelf immers uw hele leven met u mee! Hoogste tijd dus dat u met compassie, met mededogen, naar uzelf leert kijken. Dat u echt accepteert dat u goede en slechte kanten hebt. Dat die bij u horen en u tot een compleet en interessant mens maken. Dat u wat liever voor uzelf wordt, uzelf als het ware omarmt. In 'Omarm jezelf' leert Gijs Jansen u hoe u dat doet

 

Meer zomerse tips

 1. Kijk naar de wolken
 2. Drink water met ijsklontjes. Maak uw ijsklontjes nog leuker met fruit erin of munt
 3. Neem elke dag een zelfgemaakt vruchten ijsje
 4. Pak wat vitamine D (in het zonnetjes zitten met een goed boek )
 5. Houdt een siësta. Echt waar, als u tussen 12-15 gewoon rustig aan doet en in de avond iets langer door, heeft u veel meer energie!

Maar vooral doe rustig aan tijdens de warme dagen.

Wat zijn uw plannen deze zomer?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »