Zoeken

Vijf tips voor een energetische lente reiniging.

Vijf tips voor een energetische lente reiniging.

De lente is al halverwege en er zijn zelfs al zomerse dagen geweest. Mocht u de kriebels nog niet gevoeld hebben, dan is het nu toch echt tijd voor een heerlijke lente schoonmaak. Tijd om op te ruimen, leeg te maken, schoon te maken en alles klaar te maken voor een tijd van leven en verzorgen!

In de lente komen alle bloemen tot bloei, worden er nieuwe plannen gemaakt voor de zomer en soms zelfs al voor nog verder in het jaar. De kriebels komen om uw huis en uzelf eens heerlijk schoon te maken en op te ruimen. 

We geven u hier vijf tips om energetisch schoon te maken, zowel in huis als in uw lichaam.

 

1. Lucht

Gooi alle ramen maar eens heerlijk open en laat de frisse lucht door uw huis gaan. Laat alle muffe en oude energie door de open ramen verdwijnen. 

Maar maak zelf ook een fijne wandeling in de frisse lucht, loop eens heerlijk een half uur langs het water en ervaar wat het gevoel van de wind door uw haren of langs uw lichaam met u doet. Geniet van het NU.

Helende muziek is ook heel belangrijk, draai deze maar eens tijdens het schoonmaken of tijdens uw wandeling. De muziek zal op een diepere frequentie haar werk voor u doen bij het energetisch opruimen van de 'rommel in huis'.  

Tip: CD "message In Music" deel 2, met prachtige new age muziek.

 

2. Water

Misschien houdt u er helemaal niet van, maar ga eens heerlijk met die sopdoek door uw huis. Het geeft een geweldig lekker gevoel als al dat stof van de winter weer weg is (en natuurlijk ook de pluisjes van de lente). 

En wist u dat water ook helend voor uzelf kan werken. Ga eens een keer extra onder de douche staan en laat met een visualisatie alle ballast met het water langs uw lichaam glijden en in het putje verdwijnen. 

Tip: gebruik Salie & Florida water om te reinigen.

 

3. Opruimen

Ruim uw kasten eens op, kijk wat u het afgelopen jaar niet gebruikt en/of gedragen heeft en verkoop het of geef het weg. Maak er iemand anders blij mee en uzelf natuurlijk ook, want een opgeruimd huis is tegelijkertijd ook een opgeruimd hoofd. Twee vliegen in 1 klap!

Tip: CD van Dick de ruiter "Sta in je kracht" voor o.a. het energetisch opruimen van blokkades.

 

4. Plant mooie bloemen (aarde)

Plant nog wat mooie bloemen (of groenten, kruiden fruitbomen/struiken) in uw tuin, of op uw balkon, zet vrolijke voorjaarsbloemen in uw huis. Laat kleur binnen in uw huis en tuin. En doordat u met uw handen in de aarde bezig bent, maakt u gelijk contact met de aarde. U activeert uw eerste chakra en komt meer bij uw basis. Contact met moeder aarde is belangrijk om stevig in uw schoenen te staan. U kunt hiermee dus werken aan uw zelfvertrouwen. Het mooi maken van uw huis en tuin geeft u dus sowieso een goed en vrolijk, maar vooral voldaan gevoel.

Tip: Geef een groei cadeau aan uzelf of aan een ander cadeau. 

 

5. Reinig uw huis met wierook (vuur)

Reinig uw huis ook met wierook. Kies een zuivere wierook uit met een reinigende geur zoals Salie, Palo Santo, Lavendel of zuiveringshout.

Ook heerlijk is om in de avond bij een vuurkorf te zitten. Vuur werkt ook helend. Vuur staat symbool voor thuis, enthousiasme en verlangens. Leuk om er een ritueel van te maken en bij het vuur uw dromen voor de rest van het jaar uit te spreken. Dromen zijn er immers om waar te maken ;)

Tip: Zuiveringshout wierook van Moeders Geuren.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »