Zoeken

Top 5 meditatie oefeningen

Top 5 meditatie oefeningen

Een drukke agenda vol deadlines brengt veel stress met zich mee. Het kan daardoor lastig zijn om uw gedachten erbij te houden. In plaats van te leven in het moment bent u alleen maar met de toekomst bezig. Dit terwijl het juist goed is om in het nu te leven. Een van de manieren om dat te bereiken is meditatie. De vijf volgende meditatiemomenten zorgen voor kalmte en balans in uw leven.

1 – Yoga

Yoga is al jaren een populaire meditatie oefening. U doet daarbij een aantal oefeningen en neemt verschillende houdingen aan, zoals een kleermakerszit of lotushouding. U voert bewegingen uit op basis van het ritme van uw ademhaling. Daardoor ontstaat er meer ruimte in uw hoofd en wordt u u bewust van uzelf. U zult merken dat ronddwalende gedachten naar de achtergrond verdwijnen. In plaats leeft u echt in het moment. U zult merken dat uw concentratie door deze meditatie oefening een stuk beter wordt!

Yoga handdoek

Yoga handdoek

2 – Loopmeditatie

Bij Yoga zit of ligt u vaak op de grond. Bij loopmeditatie loopt en staat u in een ruimte. Het is de bedoeling dat u bewust wordt van het gewicht in uw voeten en hoe u ze in balans houdt. Daarnaast ligt de focus wederom op de ademhaling.

3 – Labelmeditatie

Een andere manier waarop u kunt mediteren is ‘labelen’. Daarbij concentreert u niet alleen op de ademhaling, maar ook op allerlei andere zaken die u waarneemt met uw zintuigen. Vervolgens labelt u deze door tegen uzelf te fluisteren wat u ervaart. Denkt u bijvoorbeeld aan iets moois? Label het dan bijvoorbeeld als ‘mooi’ of ‘fijn’. Met dit zachte kussen voor uw meditatiebank maakt u het uzelf extra comfortabel.

Kussen meditatiebank

4 – Geleide meditatie

Bij sommige meditatie oefeningen wordt u begeleid door een stem. Dit staat bekend als ‘geleide meditatie’. De stem vertelt u bijvoorbeeld wat u moet doen. Deze oefening kan aan het begin best lastig zijn. Zo is het niet gemakkelijk om stil te zitten als u heel onrustig bent. Na een paar keer zal het eenvoudiger zijn om u te focussen op uw lichaam en het hier en nu.

5 – Yoga en klank

Deze speciale vorm van yoga met klanken biedt veelzijdige gebruiksmogelijkheden, zoals het in harmonie brengen van uw chakra's (energiecentra) door het mee neuriën met de helende stem Loucas van den Berg, of door alleen maar mee te zoemen met de helende klankschalen. Voel de klanken letterlijk meetrillen in uw lijf en meer ruimte scheppen in uw geest met Yoga & Klank, boek + CD van Dick de Ruiter.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »