Zoeken

Top 5 bij rouwverwerking

Top 5 bij rouwverwerking

In het vorige blog is uitgeweid over hoe rouwverwerking verloopt. Het proces is nagenoeg bij iedereen hetzelfde. U moet een aantal fases door om de verwerking goed te laten verlopen. Hoelang u over elke fase doet verschilt per persoon. Hier moet u voor uzelf ook de tijd voor nemen en ook krijgen. Er zijn bepaalde producten op de markt die u kunnen ondersteunen bij de verwerking van uw verlies. Hieronder onze top 5.

1. Boeken over rouwverwerking


Er zijn vele boeken geschreven die u steun kunnen bieden tijdens uw proces. Het is vaak moeilijk uw gevoelens een plek te geven en onder woorden te brengen. Hierbij kunnen goede teksten u helpen. u leert wat u nu eigenlijk voelt en denkt. Het boek 'Ik mis je zo' van Ina Sipkes de Smit is zo'n boek. Het boek staat vol teksten die u houvast kunnen bieden. Het geeft een stem aan uw emoties. Afkomstig van iemand die weet wat het is om een geliefde te moeten missen.

Bekijk hier een aantal boeken die u steun en houvast kunnen geven

 

2. Een Noveenkaars

 

Een Noveenkaars heeft een religieuze en rituele oorsprong. Noveen komt van Novena wat in het Latijns negendaags betekend. Deze kaars kan dan ook 9 dagen lang dag en nacht branden, door het plastic omhulsel en beschermende kapje bovenop. De kaars wordt thuis gebrand, maar ook vaak bij het graf, omdat deze niet uit kan gaan. De kaarsen kunnen voorzien zijn van een afbeelding van bijvoorbeeld een heilige. Degene die de kaars aansteekt kan een wens, een gunst uitspreken. Deze heeft vaak nauw verband met degene op de afbeelding en de overledene.

Bekijk hier onze noveenkaarsen.

 

3. Gelukssteen

 

Een gelukssteen, en vooral een met een mooie passende tekst, kan een klein steuntje in de rug geven. Door deze altijd bij u te dragen en even vast te houden wanneer u het moeilijk heeft kunt u er steun uit putten. Stenen met teksten zoals 'Voor altijd in ons hart', hebben een prachtige betekenis en zijn fijn om bij u te dragen of op een mooie plek in huis te leggen.

Hartvormige gelukssteen "Voor altijd in ons hart"

 

4. Geuren


Vooral tijdens het rouwproces bent u op zoek naar houvast. U zoekt naar bekende dingen van die persoon. Het kan soms fijn zijn om iets te vinden waaraan u een fijne herinnering heeft. Misschien een bepaalde geur die iemand altijd droeg. Zorg gerust voor een zelfde parfum om er zo nu en dan even aan te ruiken. Dit kan rustgevend zijn en kan u fijne herinneringen laten oproepen.

Geranium is een geur van vertrouwen en liefde. Geranium wordt ook wel een emotionele heler genoemd en daarom ook erg geschikt tijdens het gevoel van rouw en verlies. 

 

5. Een fijn herinneringshoekje

 

Misschien heeft u behoefte aan een mooie foto van de overledene die u een plek geeft. Koop een mooi fotolijstje en een kaarsenhouder of een noveenkaars en brand die bij de foto. Een sfeervolle omgeving om een fijn persoon te mogen herinneren.

De tweede chakra kaars is ook bevorderend voor het emotioneel herstel en is een mooie aanvulling in een herinneringshoekje.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »