Zoeken

Top 10 tips tegen muggen

Top 10 tips tegen muggen

De eerste zonnestralen en warme dagen in dit jaar zijn weer een feit. En met de intrede van deze heerlijke zon en warmte, is ook de mug er weer. Zit u ieder jaar onder de muggenbulten? Lees dan hier onze top 10 aan tips.

Er zijn ontelbare tips tegen muggen, wat u wel of juist niet moet doen. Het blijft ook persoonsgebonden en zelfs landgebonden. Middeltjes tegen muggen halen in Nederland en gebruiken op uw vakantie in een ver land werkt niet. Haal altijd in het betreffende land de juiste middelen en vraag er ook zeker naar bij de lokale bevolking, want zij hebben de beste tips voor daar!

Hier in Nederland hebben we natuurlijk de muggenrollers, lampjes, armbandjes, sticks, geur of geluid apparaatjes voor in het stopcontact en grootmoeder's tips. Kijk wat het beste bij u past en wat voor u werkt. Onthoud ook dat de een nu eenmaal lekkerder ruikt voor een mug dan een ander. Bent u degene die de mug aantrekt? Dat is dikke pech, want u kunt er niks aan veranderen. Overigens wel weer een voordeel voor uw partner ;)

Toch komen ook wij met 10 tips waarvan we denken dat het u kan helpen in de strijd tegen de mug!

  1. kleding, klamboe en horren voor deuren en ramen kan u helpen om de mug buiten het huis te houden. Trek dunne, katoenen kleding aan die uw lichaam zoveel mogelijk bedekt. 
  2. Pepermunt olie. Druppel 2-3 druppels op het kussen voor het slapen. De geur is zo doordringend dat insecten weinig anders meer ruiken.
  3. Zuiveringshout tuin wierook.  Muggen houden niet van rook, dus de barbecue aansteken is ook al een goede optie! De tuinstokken branden wel tot 3 uur en u kunt direct een positieve sfeer creëren.  Zuiveringshout brengt positiviteit in huis, verwijderd negativiteit en heeft een prettige rustgevende geur. 
  4. Citroen- Eucalyptus olie. Druppel 3-5 druppel van deze combinatie op uw kussen of op een geursteentje om de muggen weg te houden. Daarnaast is de Citroen ook erg goed tegen muggenbeten. Dep 2 druppeltjes op een droog watje en dep de muggenbeet. Een frisse geur die een natuurlijke insecticide is. beide geuren zijn zowel in 10 ml al in 30 ml verkrijgbaar bij de spirituele webwinkel.
  5. Bijvoet wierookkruid. Een heerlijke aardse geur. Naast het feit dat de rook muggen weghoudt is deze geur goed voor zuiveringsrituelen, het verwijderen van negatieve energie en energetische blokkades. Perfect dus voor rituelen en meditatiesessies in de buitenlucht!
  6. Geranium. Geranium staat erom bekend mug verdrijvende eigenschappen te hebben. Het bevat van nature citronellol en geraniol, stoffen die we ook in onze mug verdrijvende producten vinden zoals de muggen rollers en dergelijke.
  7. Citronella. Een wat meer bekende geur die we vaak gebruiken tegen muggen. Een heerlijke wierook. Zeer prettige, frisse geur voor in de avond binnen. Echter citronella werkt maar kort.
  8. Lavendel. Muggen houden niet van lavendel. Plant lavendel in uw tuin, druppel lavendelolie in vensterbanken of op geursteentjes. Brand wierook lavendel en zet het lavendel kruid in huis. Staat nog mooi ook! Ook het gebruik van lavendel verzorgingsproducten op natuurlijke basis kan helpen.
  9. Tea tree olie. U moet zelf wel houden van de geur of bereid zijn om eraan te wennen. Maar muggen houden er sowieso niet van. Mooie bijkomstigheid is dat het ook goed is tegen spierpijn, verkoudheid en keelpijn. Tevens heeft het een anti bacteriële werking. Verkrijgbaar in 10 ml en 30 ml bij de spirituele webwinkel.
  10. Laatste redmiddel; als echt niks meer helpt, werkt de ouderwets vliegenmepper nog. (of de elektrische variant), en ach maak er gelijk een goeie work out van tijdens het rennen en springen achter die muggen aan ;)

Wat doet u tegen de muggen?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »