Zoeken

Onze top 5 Yogaoefeningen

Onze top 5 Yogaoefeningen

In onze drukke maatschappij is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Een van de manieren om dat te doen is het doen van Yoga. Het is een populaire vorm van bewustwording en ontspanning. Bepaalde yogaoefeningen versterken zowel uw fysieke en mentale kracht. Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet.

1 – De Kindhouding

Tijdens een Yoga oefening is het de bedoeling dat u uw ademhaling onder controle krijgt en dat u helemaal in het nu gaat leven. U kunt het beste beginnen met een aantal gemakkelijke Yoga oefeningen voor beginners. Zo is de Kindhouding fijn veilig en prettig. Daarbij buigt u voorover en probeert u uw zitvlak richting de hielen te brengen. Het voorhoofd houdt u ondertussen richting de Yogamat / Yoga handdoek. Ondersteun uw hoofd eventueel met een blok of dekentje en focus op uw ademhaling.

2 – De Apanasana

Voor personen met pijnlijke knieën is de Kindhouding minder fijn. In dat geval zou u de Apanasana kunnen proberen. Daarbij ligt u op de rug terwijl u uw knieën richting de borst brengt. Ondertussen strengelt u uw vingers in elkaar. Probeer uw adem zoveel mogelijk richting het bekken te sturen.

3 - De Sfinx

Een minstens zo geliefde houding als de Kindhouding en Apanasana is de Sfinx. Daarbij dient u op uw onderarmen in plaats van de handen te steunen. Op die manier worden de polsen zoveel mogelijk ontlast. Deze houding komt vaak voor tijdens actieve yoga vormen zoals Ashtanga en Vinaysa Yoga.

4 – De berghouding

De berghouding is een fijne Yoga oefening voor een stabiel en stevig lichaam. Tijdens deze oefening staat u rechtop met de handpalmen tegen elkaar aan. U brengt uw armen naar beneden en haalt ze vervolgens omhoog met een zwaaiende beweging zijwaarts langs uw lichaam. Boven houdt u de handpalmen opnieuw tegen elkaar en wijst u met gestrekte armen omhoog. Herhaal de berghouding enkele keren en adem bewust in en uit.

5 – De cobrahouding

Tijdens Yoga krijgt u vroeg of laat te maken met de Cobrahouding. Het is een populaire oefening, omdat het zorgt voor rust in uw lijf. Tijdens de cobra houding opent u de borst en versterkt u uw rugspieren. Daarbij legt u de handen plat op de grond op de hoogte van de schouders. Maak uw bovenlichaam lang en zorg ervoor dat uw nekwervels in het verlengde van uw rug liggen. Buig vervolgens achterover vanuit uw onderrug en duw uw borst tussen de armen door omhoog.

Wilt u meer lezen, bestel dan deze praktische Yoga Gids. Hierin worden meer dan 170 yoga houdingen uitgelegd met foto's. Een onmisbaar handboek voor iedereen die aan yoga doet. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

De Yogagids

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »