Zoeken

Onze top 5 nieuwjaarstips

Onze top 5 nieuwjaarstips

Het nieuwe jaar is begonnen. Tijd voor reflectie en goede voornemens. Hoe is het u het afgelopen jaar vergaan. Bent u tevreden, welke ervaringen heeft u opgedaan. Nieuwe mensen ontmoet of juist misschien afscheid van geliefden moeten nemen. Heeft u goed voor uzelf gezorgd of verdient dat nog wat aandacht. Wat zou u dit jaar anders of juist meer of minder willen doen. Tijd voor het smeden van mooie plannen en goede voornemens. Hieronder vindt u onze top 5.

  1. Meer tijd voor uzelf

Iets wat u uzelf vast al vaker hebt voorgenomen. Tussen werk, kinderen, partner, huishouden en meer blijven er maar weinig kostbare momentjes over waar u even echt aan uzelf kunt denken. Hou in uw achterhoofd dat die momentjes ook gewoon heel klein kunnen zijn. In de ochtend een fijne wandeling met of zonder hond. Uw hoofd leegmaken en een frisse neus halen. Pak gedurende de dag even een momentje, als is het maar even 20 minuutjes op de bank ploffen met een warme kop thee. Geen telefoon in uw hand, tv aan of denken aan de afwas op het aanrecht, maar even 20 minuten rust.

  1. Zeg eens wat vaker ja

Hoe vaak zegt u ja en hoe vaak nee. Nee tegen kinderen die graag even uw aandacht willen, want u moet nog even de laatste mailtjes beantwoorden. Nee tegen uitnodigingen, want ja u kent er toch verder niemand dus zal het dan wel leuk zijn? Nee tegen onbekende dingen, uitdagingen maar ook simpele zaken zoals even dat momentje voor uzelf nemen. Zeg er nu eens ja tegen en voel u eens niet schuldig. Zeg ja tegen het onbekende, tegen een uitdaging, tegen nieuwe ontmoetingen. U zult zien dat het tot verrassende ontdekkingen kan leiden. Misschien wel nieuwe vriendschappen, blije kindergezichtjes als mama wel kiest voor de puzzel maken in plaats van facebook checken op de telefoon. Verrijk uzelf met nieuwe ervaringen en ontdek nieuwe plekjes.

  1. Wees meer onbaatzuchtig

Hoe vaak doet u nu echt iets belangeloos voor een ander. Help eens iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. Dit kan iets simpels zijn, een buurman die moeite heeft met boodschappen doen, een stichting in de buurt die zo nu en dan hulp kan gebruiken.

  1. Werk aan uw gezondheid

Soms gemakkelijker gezegd dan gedaan met alle drukte. U moet vaak snel, even een hap tussendoor, sporten? Dat kost zoveel tijd en u moet weer helemaal naar de sportschool en tsja er is nog genoeg te doen. In de basis is het allemaal niet zo moeilijk. Maak gezonde keuzes. Een snelle hap? Kies voor fruit of crackers boordevol granen. Drink vaker water of thee. Toch zin in een sapje, kies dan voor een gezonde natuurlijke variatie. Neem vaker de fiets in plaats van de auto en verleng uw wandeling met 10 minuten. Probeer stress meer te vermijden en zorg voor ontspanningsmomentjes. Probeer eens met geuren te werken. Deze kunnen een zeer positieve invloed op uw gestel hebben. Van de ene geur wordt u opgewekt, de andere werkt zeer ontspannend. Simpel via etherische oliën of kaarsen.

  1. Sta open voor nieuwe kansen en spontane ontwikkelingen

Niemand wil later oud worden met de gedachte had ik maar... Sta open voor de vele mogelijkheden die u kunt tegenkomen. Wegen die u kunt inslaan, maar nu misschien links laat liggen. Gedreven door angst voor het onbekende of gebrek aan zekerheid, zijn geen goede leidraad. Probeer eens iets meer naar uw intuïtie en uw gevoel te luisteren. Gevoel en verstand kunnen elkaar vaak heel goed tegenspreken, maar ga die confrontatie niet altijd uit de weg, sla ook eens links af waar u anders altijd rechtsaf zou gaan.

 

Het doel van deze richtlijnen is weer wat dichter bij uzelf te komen. Meer naar uw intuïtie te luisteren en u meer openstellen voor wat er zou kunnen gaan komen. Zie geen beren op de weg, maar vele afslagen naar mooie nieuwe avonturen.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »