Zoeken

Kunt u een beetje geluk gebruiken? Geluksartikelen helpen!

Kunt u een beetje geluk gebruiken? Geluksartikelen helpen!

Wie wil dat nou niet; net even wat meer geluk hebben? Natuurlijk is dat niet te koop, maar u kunt wel op een leuke manier "geluk" cadeau geven. Er zijn heel veel verschillende geluksartikelen te koop - altijd leuk om te geven als bedankje, traktatie, bij een geboorte of zo maar tussendoor aan iemand die wel een beetje geluk kan gebruiken.

 

Geluksartikelen 

Er zijn verschillende soorten geluksartikelen die allemaal een andere oorsprong hebben en met elkaar gemeen hebben dat ze volgens de traditie geluk brengen. Hieronder volgt een uitleg van enkele belangrijke varianten.

Klavertje vier

Het idee dat een klavertje geluk brengt komt van oorsprong uit de Keltische cultuur. Hier gelooft men al eeuwen dat zowel de shamrock (klavertje drie) als het klavertje vier een gelukssymbool is. De oorspronkelijke legende vertelt dat elk blaadje symbool staat voor iets: eentje voor hoop, eentje voor vertrouwen, een derde voor liefde en de laatste natuurlijk voor geluk.

Blauwe oog

Het "blauwe oog" is de tegenhanger van het "boze oog" ofwel het oog van Horus. Van het blauwe oog denkt men dat het alle slechte energie van het boze oog in zich opneemt en daardoor laat verdwijnen. Het blauwe oog is dus een geluksbrenger die u tegen het kwaad beschermt.

Lucky Cat

De Lucky Cats komen oorspronkelijk uit Japan en heten daar Maneki Neko's. Zij kennen twee varianten: met het linker voorpootje omhoog (om mensen te wenken om te komen zoals in een winkel) of met het rechter voorpootje omhoog. Deze laatste variant zorgt voor geluk of rijkdom.

Gelukspoppetjes

Een aparte categorie is die van de gelukspoppetjes. Het is nog steeds niet duidelijk waar ze vandaan komen, maar men denkt dat de oorsprong van de gelukspoppetjes bij de Maya's ligt. Zij maakten kleine poppetjes voor hun geliefden, met de bedoeling dat zij deze onder hun kussen zouden leggen. De gelukspoppetjes nemen dan tijdens de slaap alle zorgen weg. In Bangladesh is trouwens dezelfde traditie gevonden, waar de kleine poppetjes aan kinderen worden gegeven om hun zorgen weg te nemen. Het zijn dus eerder "zorgen-wegnemers" dan "geluksbrengers", maar wie geen zorgen heeft, voelt zich natuurlijk vanzelf heel gelukkig!

   

  

Leuke cadeautjes

Deze geluksartikelen doen het erg leuk als cadeautje voor mensen die u wat geluk gunt. Maar het kan geen kwaad er eentje aan uw eigen sleutelbos te hangen natuurlijk!

Bestel een geluksartikel bij de spirituele webwinkel en laat het geluk toe.

 

         

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »