Zoeken

Dierendag top 7

Dierendag top 7

Elk jaar op 4 oktober is het Dierendag. Een dag die wereldwijd gevierd wordt en waarop de dieren in het zonnetje staan. Honden krijgen een koekje en een extra lange wandeling, katten een nieuw speeltje en konijnen verse worteltjes. Door het vieren van Dierendag komt u op voor de rechten van dieren.

Het ontstaan van Dierendag

Dierendag bestaat eigenlijk nog niet zo heel lang. De eerste Dierendag werd gevierd op 4 oktober 1930. Het was een initiatief van Ilse Winter, voorzitster van de dierenbescherming in Tsjechië. Zij stelde voor om een dag per jaar in het teken te stellen van de dieren. 4 oktober werd als datum gekozen, omdat dat de dag was waarop Franciscus van Assisi werd herdacht. Hij ontfermde zich over dieren, planten en zwakkeren uit de samenleving, zoals zwervers. Pas sinds de jaren ‘60 worden er meer (commerciële) activiteiten gedaan op Dierendag en is het meer gekoppeld aan dierenrechten activisme.

Dierendag Top 7

Ook wij vieren Dierendag en verwennen onze huisdieren. En we selecteerden 7 dieren-producten die u als dierenliefhebber echt gezien moet hebben.

  1. Tarot van het dierenrijk. Ontdek de symboliek van de tarot met behulp van de heersers van de dierenwereld. Als de Magiër een vos is, wie is dan de Kracht? En als de walrus een Schildknaap is, welk gezicht heeft dan de Koning?
  2. Boek: Kinderyoga dierentuin avontuur. Een bewegingsboek voor kinderen, gebaseerd op de houdingen en bewegingen van dieren in de dierentuin. Het richt zich met name op de jongste kinderen van 3-7 jaar.
  3. Buideltje Krachtdieren. Buideltje krachtdieren horende bij het boek "Heksje Wijsneus en de krachtdieren"
  4. Noveenkaars "Fransiscus, beschermer van dieren". Een noveenkaars is een kaars die negen dagen en nachten brandt en gaat altijd gepaard met een persoonlijke wens.
  5. Kristallen streng met filigraan Tree of Life en vlinders. De vlinder is een Oosters symbool met verschillende betekenissen. 
  6. Lieveheersbeestje op kaartje. Het lieveheersbeestje is een knuffeldiertje onder de insecten. Het staat voor voorspoed en geluk. Ook staat het lieveheersbeestje als symbool tegen zinloos geweld.
  7. CD: Zelfwaardering voor kinderen. Op deze cd beleven kinderen een heerlijk avontuur met veel vrienden uit de dierenwereld, die allemaal een deel van de persoonlijkheid uitbeelden. Ze worden vriendjes met al die dieren, dus eigenlijk met zichzelf.

Wat doet u op 4 oktober voor uw eigen huisdier, of voor dieren in het algemeen? Laat hieronder een reactie achter!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »