Zoeken

Zo leest u uw eigen toekomst met tarotkaarten

Zo leest u uw eigen toekomst met tarotkaarten

Tarotkaarten leggen, u heeft het ongetwijfeld weleens voorbij zien komen in een spannende film of serie. De kaarten kunnen dienen als een soort orakel maar ook om uw eigen spirituele proces op gang te brengen. Hoe dat precies werkt, tarot? U leest het hier!

De tarotkaarten

Hoewel u ook weleens variaties op het originele tarotspel vindt, bestaat het klassieke tarotspel uit 78 kaarten. Hiervan zijn 22 kaarten de figuurkaarten, deze worden ook wel grote arcana genoemd. Daarnaast heeft u nog 56 tarotkaarten over en deze worden kleine arcana genoemd. De kleine arcana-kaarten vertegenwoordigen de alledaagse gebeurtenissen.

Het spel

Zeker wanneer u voor het eerst tarotkaarten wilt leggen, kan het zijn dat u een beetje zenuwachtig bent en het spannend vindt. Mediteer daarom eerst voordat u begint. Het is namelijk van belang dat u ontspannen bent en u in een rustige omgeving bevindt.U kunt de kaarten voor allerlei verschillende vragen raadplegen, maar het is van belang om open vragen te stellen. Tarot is niet geschikt voor ja en nee vragen.

Voordat u begint moet u de kaarten goed schudden. Houd tijdens het schudden de vraag in gedachten die u wilt stellen. Trek na het schudden het aantal kaarten dat u wilt lezen. Voor beginners is aan te raden om tijdens uw eerste paar lezingen niet te veel kaarten te trekken. Begin bijvoorbeeld met drie. U zult merken dat u uw handen vol heeft aan het lezen van deze drie kaarten. Wanneer u meer ervaring heeft kunt u meerdere kaarten trekken. Elke kaart heeft zijn eigen betekenis en kan zowel goed als slecht zijn. Bij het duiden van de kaarten moet u vooral op uw eigen gevoel afgaan en altijd uw vraag in gedachte houden.

Wat kunt u ermee?

Wanneer u bezig gaat met tarot, is het belangrijk om te onthouden dat tarotkaarten geen pasklaar antwoord geven op uw vraag. Ze geven u alleen inzicht. Het tarotspel helpt u om uw eigen spirituele proces op gang te brengen. Om uw onderbewustzijn te triggeren. De tarotkaarten geven symbolisch weer in welke richting u moet zoeken of denken.

Ontstaan

Zo mysterieus als tarot in eerste instantie lijkt, zo mysterieus is het ontstaan ervan. Door de een wordt beweerd dat het is meegenomen naar West-Europa door de zigeuners. De ander beweert dat de Tempeliers het tijdens de middeleeuwen hebben ontwikkeld. Maar een ding is zeker: tarot kan u veel inzicht bieden op de vragen die u bezig houden.

In onze webwinkel vindt u diverse tarotkaarten en inzichtkaarten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »