Zoeken

Wierook in de lekkerste geuren

Wierook in de lekkerste geuren

Wierook wordt al vele jaren gebruikt als inwijdingsmiddel. De oorspronkelijke betekenis van wierook is 'wijrook' oftewel rook om mee te wijden. Door de jaren heen is de naam steeds meer vervlogen, waardoor de uitspraak van de naam niet alleen is veranderd, maar ook de manier waarop de wierook wordt gebruikt. Waar het enkel werd gebruikt om ruimtes mee te wijden, wordt het nu ook gebruikt als geurmiddel. Wierook is tegenwoordig te verkrijgen in verschillende varianten en geuren.

Soorten wierook

Wierookstaafjes zijn het meest bekend. De staafjes worden gemaakt van gespleten bamboestokjes waar een brandbaar wierookmengsel om is gerold. Dit mengsel bestaat vaak uit harsen, geurstoffen, oliën en een brandbaar mengsel om het brandingsproces mogelijk te maken. Daarnaast zijn er wierookkegeltjes te koop. De samenstelling is hetzelfde als dat van de staafjes. Het enige verschil is dat er nu geen gebruik wordt gemaakt van een bamboestokje. Het mengsel is nu opgerold tot een kegeltje, dat bij het aansteken langzaam opbrandt. Korrelwierook wordt vooral gebruikt tijdens een mis of bij wijdingsceremonies. Bij korrelwierook is er geen gebruik gemaakt van een bindingsmiddel waardoor dit soort wierook vooral bestaat uit grove korrels wierook die kunnen worden vermengd met etherische olie. Tijdens een ceremonie worden de korrels verbrand op kolen.

 

Of u er voor kiest om kegeltjes te kopen of staafjes, u heeft altijd de keuze uit diverse groottes. Zo zijn de staafje te verkrijgen in zowel korte als lange varianten en ditzelfde geldt voor de kegeltjes. De korrelwierook is te verkrijgen in verschillende hoeveelheden.

 

Bekijk hier onze wierook!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »