Zoeken

Wat doet u met oudejaarsavond?

Wat doet u met oudejaarsavond?

De jaarwisseling kent diverse namen. Oudejaarsavond wordt bijvoorbeeld ook wel Silvesteravond genoemd, vernoemd naar de heilige paus Silvester. Ook ‘oud en nieuw’ wordt gebruikt, waarbij gedoeld wordt op de afsluiting van het oude jaar en het begin van een nieuw jaar. Voor velen is dit het moment om opnieuw te beginnen, met een schone lei en volop nieuwe mogelijkheden en kansen.

Traditie

In Nederland wordt oudejaarsavond vaak gevierd samen met familie en vrienden. Er worden spelletjes gedaan, op tv zijn oudejaarsconferences en er is muziek. Lekker eten mag uiteraard ook niet ontbreken, zoals de traditionele oliebollen, appelflappen en appelbeignets en natuurlijk champagne om om 24.00 uur het nieuwe jaar in te luiden. Om middernacht wenst iedereen elkaar een gezond en gelukkig nieuwjaar en gaat naar buiten om vuurwerk af te steken, of om te kijken naar het vuurwerk. Kinderen worden soms wakker gemaakt, zodat ze ook van het vuurwerk kunnen genieten. De Chinezen geloven dat het vuurwerk boze geesten wegjaagt, maar vermoedelijk wordt vuurwerk in Nederland vooral afgestoken omdat het mooi is om te zien en het lekker veel herrie maakt. Als iedereen de dag erna bijgekomen is zijn er traditioneel nieuwjaar borrels die bezocht worden om de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen.

Goede voornemens

Bij een nieuw jaar horen natuurlijk ook goede voornemens. Veel mensen starten op 1 januari met hun nieuwe plannen, zoals gezonder eten, meer sporten of stoppen met roken. U kunt hier natuurlijk elke dag mee beginnen, maar de eerste dag van het nieuwe jaar is voor velen een soort psychologische grens. Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Desondanks blijkt elk jaar weer dat slechts een derde van de mensen met goede voornemens deze ook echt volhouden.

Onze tips bij goede voornemens:

  1. Dromen durven doen - Ben Tiggelaar
  2. Een van de Oasis cd's van Dick de Ruiter
  3. Ziels Gezond - Annemarie Postma over echte gezondheid

Hoe zit dat bij u? Heeft u goede voornemens voor komend jaar en denkt u dat u ze vol gaat houden? Laat hieronder uw reactie achter!

Wat u ook gaat doen op oudejaarsdag, ik wens u alvast heel veel plezier en een geweldig nieuwjaar!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »