Zoeken

Verschillende soorten Yoga

Verschillende soorten Yoga

Yoga, bij iedereen wel bekend. U heeft zelf ergens wel eens een lesje meegepikt, of heeft een buurvrouw die fan is of u ziet het op tv voorbij komen. Yoga is nog steeds erg populair en de diverse lessen schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar wist u dat er heel veel verschillende soorten yoga zijn? Hieronder een paar van de bekendste uitgelicht.

Ashtanga yoga

Ashtang betekend 8 ledematen en verwijst naar de 8 paden die binnen de yoga onderscheiden worden. Denk hierbij aan concentratie, meditatie en ademhaling. Houdingen worden in een vloeiende beweging uitgevoerd. U beweegt u in een bepaalde flow. Tijdens uw ademhaling stuurt u uw energie naar bepaalde plekken in uw lichaam. Het is een krachtige en dynamische yoga vorm, die goed is voor een sterk en energiek lichaam. Vooral geschikt wanneer u van geestelijke en lichamelijke uitdaging houdt.

 

Bikram yoga

Een bijzondere vorm van yoga die zich afspeelt in een warme ruimte van rond de 38 tot 40º Celsius. Tijdens deze yoga vorm oefent u een vaste set van 26 houdingen. Door de warmte wordt uw bloedsomloop gestimuleerd. Een goede soort yoga voor mensen die blessures hebben of snel krijgen. Het is vrij zwaar om te doen vanwege de warmte. Dit vergt vaak enige oefening.

 

Yin yoga

Yin yoga richt zich op de flexibiliteit van het bindweefsel en de gewrichten. Posities worden in vergelijking met andere yoga vormen langer vastgehouden om een optimale rek te geven waardoor de lessen ook rustig zijn. Uitermate geschikt wanneer u bijvoorbeeld een zittend beroep heeft. Wanneer u veel zit heeft u snel last van rug en bekken. Yin yoga is er echt voor bedoeld om alles optimaal los te maken op een rustige stretch manier en zo alles weer soepel te krijgen. Zeer geschikt om in de ochtend te doen wanneer alles nog stijf aanvoelt.

 

Hatha yoga

Hatha yoga wordt het meest gegeven in Nederland. Tijdens de les bent u bezig met de lichamelijke oefeningen en de beheersing van de ademhaling. Deze 2 oefeningen hebben elk weer 4 onderdelen. Bij houding zijn er de onderdelen: voorbereiden, aannemen, aanhouden en waarnemen. Bij de ademhaling heeft u inademen, vasthouden, uitademen en opnieuw vasthouden. De les is afwisselend qua dynamiek. De ene keer houdt u een houding langer vast, de andere keer verwisselt u sneller. U probeert uw spierspanning los te laten en laat uw lichaam zijn weg zoeken in de oefeningen. Hier wordt iets minder op uw houding gelet.

 

Power yoga

Power yoga is afgeleid van de Ashtanga yoga. Tijdens deze les behandelt u diverse yoga houdingen. De routines zijn zeer gevarieerd en verwisselen sneller dan tijdens de reguliere yoga. De spieren worden telkens op een andere manier gebruikt. Doordat de spieren telkens verrast worden met nieuwe routines blijven ze in ontwikkeling wat resulteert in lenige, fitte en sterke spieren.

 

Wilt u nog meer lezen over yoga, kijk dan eens in deze Yogagids!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »