Zoeken

Verschil in perspectief

Verschil in perspectief

Vindt u dat u altijd gelijk heeft? Of vindt u het lastig om een vraagstuk vanuit het perspectief van een ander te bekijken.
Ik leerde ooit eens dat een verhaal altijd 3 kanten heeft: verhaal A; verhaal B & de waarheid.
Maar hoe lastig is het om in de schoenen van een ander het verhaal eens te bekijken.
De kunst is om iets te bekijken door de ogen van een ander; dat is perspectief. Hier hebben we een mooi verhaal over.

Zeven leerlingen maakten met hun meester ergens in het midden-Oosten een ochtendwandeling. In het prille ochtendlicht schitterden de dauwdruppels. Bij een grote dauwdruppel liet de meester de leerlingen stoppen. Hij liet de leerlingen zo rondom de dauwdruppel staan dat de zon erop bleef schijnen en vroeg aan de zeven leerlingen welke kleur de druppel had. 

De eerste leerling zei dat de dauwdruppel rood was; de tweede leerling zei oranje; de derde leerling zei geel; de vierde leerling zei groen; de vijfde leerling zag blauw in de dauwdruppel; paars zei de zesde leerling en de zevende zag een violet gekleurde dauwdruppel.

Ze waren allen verbaasd over de verschillen in kleur en wisten eigenlijk allen zeker dat ze het goed zagen. De zeven leerlingen kregen bijna ruzie, toen de meester hun van plaats liet wisselen.

De leerlingen zagen nu allemaal een andere kleur en beseften dat ieder de waarheid had gesproken, maar dat zij het vanuit verschillend perspectief zagen. 

 

Heeft u een mooi voorbeeld (meegemaakt) van iets in perspectief bekijken?

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »