Zoeken

Leren van het leven - spiritualiteit & loslaten

Leren van het leven - spiritualiteit & loslaten

In de winter is het tijd om de balans op te maken. Wat heeft u bereikt afgelopen jaar? Er zijn natuurlijk al volop nieuwe doelen gesteld. Weer fris en positief gaat u het nieuwe jaar in, maar laten we ook eens terugkijken. Wat mag er in 2018 blijven?

Ik vroeg om kracht
En God gaf me moeilijkheden
om me sterk te maken.

Ik vroeg om wijsheid
En God gaf me problemen
Om me te leren ze op te lossen.

Ik vroeg om voorspoed
En God gaf me hersens en spieren
om mee te werken.

Ik vroeg om moed
En God gaf me angsten
Om te overwinnen.

Ik vroeg om liefde
En God gaf me mensen met moeilijkheden
Om te helpen.

Ik vroeg om gunsten
En God gaf me kansen.

Ik kreeg niets waarom ik vroeg
Ik kreeg alles wat ik nodig had.

- Auteur onbekend -

________________________________________
________________________________________

Een prachtig gedicht, met voor mij persoonlijk een diepe betekenis.
Het personage van God mag voor een ieder zo bekeken worden als hij of zij zelf prettig vindt.
Dit mag een God, een engel, een gids of een kracht, licht of een liefde zijn.

Voor mij is de persoon van God een onvoorwaardelijke liefde van mijn gidsen, die mij geven wat ik in mijn leven nodig heb. Maar daarnaast is het ook een deel van mijn leerdoelen die ik mij ooit gesteld heb. Voor mij wordt er in dit gedicht gesproken als in wat ik mij als doelen heb gesteld om te leren in dit leven en waarbij mijn gidsen mij helpen.

Dit gedicht heeft voor mij alles te maken met gidscontact, karma, loslaten en onvoorwaardelijke liefde. 
Dit zijn thema's welke in mijn werk erg belangrijk zijn, daar het ook een stukje van mijn filosofie is; een stukje van mijn leven.

N.B. als iemand weet wie de auteur van bovenstaand gedicht is, laat het mij weten in een reactie  op dit artikel, zodat zijn of haar naam vermeld kan worden bij de bronvermelding.

Loslaten

Loslaten van oude pijnen en oude emoties is iets wat in de winter opnieuw bekeken kan worden. Maar ook oude patronen of emotionele banden met mensen. Loslaten is een proces wat niet in 1 dag gaat. Vaak gaat het in etappes en in iedere etappe komt u een stukje verder met het loslaten van...

Bedenk voor uzelf wat u graag zou willen loslaten? Is er een gedachte die u altijd maar weer belemmert om verder te komen? Is er een persoon welke ontzettend veel energie bij u weghaalt? Is er een oude emotie die u nu graag echt een plekje wil geven; die vergeving verdient, zodat u verder kunt?


Opdracht "loslaten" 

1. Schrijf op wat u wilt loslaten. Maak het verhaal zo uitgebreid mogelijk, laat alles los wat u al eerder wilde zeggen. Maak u vrij van alle belemmerende gedachten en schrijf op wat het met u doet of heeft gedaan? Schrijf alles op en stop pas wanneer het voor u bevrijdend voelt.

2. Schrijf nu een positieve affirmatie voor uzelf op, waarmee u ervoor kunt zorgen dat u gaat bereiken dat u ook bovenstaande belemmering een plek kunt geven. 

voorbeeld: 'Ik ben het waard om in een gelijkwaardige relatie te zijn' of 'Ik ben een positief en mooi mens', enz. 

3. Verbrand 'ritueel' uw brief en stuur uw belemmering(en) met de wind mee het universum in en laat de engelen hun helende werk voor u doen. Begraaf het as van uw brief om daarmee symbolisch ook uw belemmeringen te begraven.

4. Ga nu dagelijks aan de slag om uw positieve affirmaties op te zeggen, zolang als het voor u nodig is. 

Producttips

  1. Kruidnagel doet het piekeren stoppen, waardoor u zaken kunt loslaten die uw groei remmen. Deze olie geeft een heerlijke ontspannende geur die ook wordt gebruikt voor het zuivere van de woonomgeving.
  2. Dol-fijn affirmatie kaartjes zoals we weten staan dolfijnen symbool voor vrijheid, heelheid en hogere kennis. De 'dol-fijn' kaartjes zijn voorzien van een spreuk of een affirmatie. Ze helpen u op uw weg naar hogere kennis, of ze geven een steuntje in de rug om vreugdevol in het leven te staan. Om u te helpen uw basis te verstevigen en oude patronen te doorbreken of uw hartcentrum te openen. 
  3. Boek Zelfcompassie - Stop met uzelf te veroordelen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »