Zoeken

Roze; de kleur van vrouwelijkheid, kwetsbaarheid & zachtheid

Roze; de kleur van vrouwelijkheid, kwetsbaarheid & zachtheid

Met twee dochters in huis is de kleur roze hier niet vreemd. Maar ik zelf houd ook erg van roze; liefst felroze.

Kleuren beïnvloeden op bewust en onbewust niveau onze emoties. Uw humeur kunt u door middel van kleur aanpassen, maar ook uw houding en productiviteit kunt u aanpassen. Zelfs uw spijsvertering is beïnvloedbaar onder de invloed van kleuren.

Maar wat betekend de kleur roze nu eigenlijk?

Roze is een kleur die overwegend vrouwelijk wordt bezien. Het is een speelse en passionele kleur die zorgt voor ontspanning. Deze zachtere tint van de kleur rood heeft een kalmerende werking en verzacht. 

Roze is de kleur van bescheidenheid en kwetsbaar opstellen. 

Kernwoorden van roze: vrouwelijk, passie, energie, kalmte, zoet, liefde, flirten, jeugdig, verzachtend, speels, ontspanning, kwetsbaarheid, spanning, drama.

Houdt u heel erg van de kleur roze; dan zegt het dit over u als persoon

U bent een emotioneel ingesteld persoon. Liefdevol, warm, rustig, vrolijk en diepzinnig. U zorgt graag voor anderen en u kunt ontzettend goed slapen! Sommige mensen zullen u ook wat slaapverwekkend vinden; letterlijk en figuurlijk.

U bent evenwichtig; wat opstandig en soms een tikje agressief. U houdt van uw vrijheid en wordt hier niet graag in beperkt. U bent trouw in de liefde en leeft zo evenwichtig mogelijk. U houdt van gezelligheid en sfeer en mensen zijn graag bij u.

 

Wist u dat:

  • roze tot het jaar 1940 (om en nabij) een kleur voor jongens was en blauw voor meisjes. Vanuit marketing oogpunt is dit toen omgedraaid. Ja, toen moesten alle kinderkamers opnieuw ingericht worden en kledingkasten opnieuw gevuld ;)
  • we een prachtig spreekwoord hebben over roze: een roze bril op hebben; u ziet dan iemands minderen kanten niet.
  • heeft u last van agressie of angsten? Omring uzelf dan met de kleur roze om rustiger te worden. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »