Zoeken

Pendelen: hoe doet u dat?

Pendelen: hoe doet u dat?

Pendelen is een zeer oude bezigheid. In koningsgraven in Egypte zijn bijvoorbeeld afbeeldingen op de muren te zien van een pendel en wichelroede. In China zijn afbeeldingen van mensen die naar zilvermijnen zoeken met behulp van een pendel. Deze afbeeldingen stammen uit de tijd rond 2000 voor Christus. Daarnaast wordt ook in de Bijbel verwezen naar de pendel, die werd gebruikt om water te zoeken in Egypte.

Wat is een pendel?

Meestal is een pendel een edelsteen of een metalen cilinder aan een ketting of koord. Er zijn vele soorten pendels verkrijgbaar. Erg mooi zijn deze luxe pendels, waarbij een edelsteen in zilver gezet is en zo een prachtige hanger vormt. Ook zijn er bijzondere chakra pendels verkrijgbaar in verschillende kleuren. Elke edelsteen heeft zijn eigen betekenis en eigenschappen, kies dus een pendel waarvan de steen past bij wie u bent en wat u nodig heeft.

   

Hoe gebruikt u een pendel?

Een pendel wordt gebruikt om bepaalde informatie te verkrijgen. U kunt de pendel bijvoorbeeld gebruiken om antwoord te krijgen op een specifieke vraag die u bezighoudt. Dit kunnen diepzinnige levensvragen zijn, maar ook meer alledaagse vragen waar u een antwoord op wilt hebben. Maak uw hoofd leeg, houd de pendel vast en stel een vraag. Vervolgens zal de pendel reageren en hiermee uw vraag beantwoorden. Belangrijk om te weten is dat het antwoord altijd uit uzelf komt. Vaak weet u onbewust het antwoord op een vraag wel. De kunst is om dit antwoord ook daadwerkelijk naar boven te krijgen. Hierbij helpt pendelen u. Het vormt een soort brug tussen uw bewustzijn en het onderbewuste.

Iedereen kan pendelen

Iedereen kan leren pendelen. Het is niet moeilijk, maar u moet het wel op de juiste manier doen. Belangrijk is dat uw hoofd echt leeg is, zodat u zich kunt concentreren op uw vraag. Probeer de pendel niet middels denken in beweging te krijgen of een bepaalde richting op te sturen, dat gaat niet lukken. Hiermee blokkeert u uw onderbewuste juist. Creëer een rustige omgeving waarin u niet gestoord kan worden. Zet bijvoorbeeld uw mobiele telefoon en andere afleiders uit. Steek eventueel een kaars aan of zet een rustig muziekje op. Maak uw hoofd leeg en concentreer u op de vraag waarop u een antwoord wilt krijgen. Pak de pendel tussen duim en wijsvinger vast, zorg ervoor dat hij vrij kan bewegen en laat hem ontspannen hangen.

Cursus pendelen

Bij de spirituele webwinkel is het mogelijk om een avondcursus pendelen te volgen! 

Pendelen voor kinderen

Kinderen kunnen ook leren pendelen! In het boek Pendelen met Heksje wijsneus wordt dit op een leuke en makkelijke manier uitgelegd. Ook is er in de serie van heksje wijsneus een prachtig pendelsetje te verkrijgen.

Kijk hier voor de leuke spirituele serie van heksje wijsneus en bestel snel uw pendelboek en pendelsetje!

   

Heeft u dit wel een geprobeerd of wilt u het eens proberen? Pendelen kan u helpen om antwoord te krijgen op belangrijke levensvragen en maakte u bewust van uw onderbewustzijn.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »