Zoeken

Numerologie en de bijbel

Numerologie en de bijbel

Ik ben altijd gefascineerd geweest door het geloof; niet een geloof, maar in de overeenkomsten van de geloven die er op dit moment zijn.
Maar het nadeel van de bijbel vond ik altijd, dat ik er niets van snapte. Numerologie heeft mij geholpen om onderstaande passage te begrijpen. De boodschap die naar voren kwam was niet alleen duidelijk en helder, maar vooral zo krachtig en nog steeds van deze tijd!

Marcus 8:19-20

"En herinnert gij niet, toen ik de vijf broden brak voor de vijfduizend,
hoeveel manden vol brokken gij hebt opgeraapt?"
En zij zeiden tot Hem: "twaalf."
"En bij de zeven voor de vierduizend, hoeveel korven vol brokken gij hebt opgeraapt?"
En zij zeiden: "zeven."
En Hij zeidde tot hen: "Begrijpt gij nog niet?"

Bovenstaande passage verteld over het wonder van de broden. De kinderbijbel verteld het natuurlijk iets makkelijker. Er waren 5000 mensen bij de Here Jezus; luisterend naar zijn verhalen. Ieder van deze mensen had Hem nodig. Nadat de avond was ingevallen vroegen Zijn discipelen Hem om de mensen naar huis te sturen om eten te kopen. Maar in de buurt waren geen winkels en de mensen waren arm. De Here Jezus antwoordde dat de discipelen voor het eten van deze 5000 mensen moesten zorgen. De discipelen zagen alleen een jongetje met een mand met 5 broden en 2 visjes. Deze brachten ze bij de Here Jezus. Hij dankte zijn Vader in de hemel voor dit eten en met Zijn handen zegende Hij het eten. En een wonder geschiedde. Hij brak de broden en sneed de vissen in stukken en de manden waren vol, net zolang totdat alle mensen gevoed waren. En er bleven nog 12 manden met brood over en 7 manden met vis!

Nu snapte ik wel wat ik had gelezen, maar de boodschap begreep ik nog niet.
Tijd dus om de boodschap uit te gaan leggen met de numerologie.

De genoemde getallen zinspelen op de universele wetten, die in vroeger tijd alleen voor de ingewijden van de diepgaande kennis over de getallen was.

Zodra wij begrijpen wat deze getallen ons vertellen, zullen we ook de boodschap uit de oude geschriften begrijpen.
Het is enkel een kwestie de wil om het te zien en te begrijpen.

Als we bovenstaand stuk met de numerologische kennis zouden gaan lezen komen we tot de volgende conclusie:

Er waren 5 broden, waarbij het getal 5 staat voor geen beperkingen hebben.
Er waren 2 vissen, waarbij de 2 staat voor de moederenergie van zorgen en verzorgen, eerst de ander dan zichzelf. Verder staat de 2 voor de bereidheid om te volgen, vindingrijkheid en plichtsgetrouw.
Er waren over 7 manden vis, waarbij de 7 staat voor het voorhouden van een spiegel, het heilige getal van de Heilige drie-eenheid. Het is de dynamische 3 en de gedisciplineerde 4 samen; de mysterieuze 7; de spiegel!
En er waren 12 manden brood over; waarbij de 12 staat voor perfectie en ook voor de 12 apostelen van de Here Jezus.

Als we dan gaan vertalen wat de Here Jezus tegen Zijn discipelen heeft willen zeggen, zou dat het volgende zijn:

Jullie kregen van mij geen enkel beperking om deze mensen te helpen. Er wordt verwacht dat jullie als mijn discipelen de bereidheid tonen om te volgen, plichtsgetrouw deze mensen van voedsel voorzien en daar zelf de vindingrijkheid in tonen om voor alle mensen het voedsel te verzorgen. Ik houd jullie een spiegel voor; wees creatief en werk samen!
Wanneer jullie deze taak volbrengen kunnen we spreken van een perfectie in de liefde die jullie getoond hebben naar mij, elkaar en jullie medemens. Dan hebben jullie laten zien dat jullie uit liefde gehandeld hebben en daardoor geen enkele beperking meer kennen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »