Zoeken

Koken met Kristallen: hoe is dit mogelijk?

Koken met Kristallen: hoe is dit mogelijk?

Kristallen spelen een belangrijke rol in de spirituele wereld. Zowel hun buiten- als binnenkant is prachtig. Kristallen hebben vaak een unieke betekenis. Zo schijnt bergkristal edelsteen een geneeskrachtige werking te hebben, omdat het zuiver en neutraal is. Wist u dat u met kristallen ook kunt koken? In dit artikel vertellen we hoe dit precies moet.

Kristallen zijn goed voor lichaam en geest

Kristallen bestaan er in allerlei vormen, maten en kleuren. Misschien heeft u wel eens gehoord van bergkristal, tijgeroog, amethist en aragoniet. Het is slechts een kleine greep uit de lijst met kristallen die goed zijn voor lichaam en geest. Mensen uit de hele wereld gebruiken kristallen om meer balans en rust in hun leven te creëren. Wist u dat kristallen tegenwoordig zelfs in de keuken zijn te vinden? De essentiële olie kristallen van Lavandin of Oriental Mix vormen bijvoorbeeld een goed alternatief voor specerijen in de keuken.

Koken met kristallen

Transformatie van niet-kristallijnen

Kristallen staan bekend om hun vaste vorm. In tegenstelling tot vloeistoffen of gas zijn ze zeer netjes gerangschikt. Dit is te danken aan het feit dat ze behoren tot de zogeheten kristallijnen. Hun atomen staan ordelijk opgesteld. Bij niet-kristallijnen is daar geen sprake van. Gelukkig kunt u met een beetje scheikundige kennis de meeste niet-kristallijnen omtoveren in kristallijnen. De kristallijnen kunt u vervolgens op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld in de keuken. Dit is mogelijk dankzij een geavanceerde techniek waarmee olie wordt ingekapseld in kristallen van biologische agave.

Koken met kristallen

De kristallen van biologische agave zijn met recht uniek te noemen. Ze zijn honderd procent biologisch en bevatten alle werkzame stoffen en smaakstoffen van de essentiële olie. Zout en suiker ontbreken juist om de kristallen zo gezond mogelijk te maken. Dit maakt het des te aantrekkelijker om met de kristallen in de keuken aan de slag te gaan. U kunt de kristallen zowel in koude als warme gerechten verwerken. Een klein snufje kristallen over uw gerechten heeft hetzelfde effect als kruiden of specerijen.

Geniet van een krachtig aroma

U kunt de kristallen het beste toevoegen wanneer een gerecht bijna klaar is. Daardoor krijgt het een krachtig aroma en een smaak om uw vingers bij af te likken. Bovendien hoeft u weinig kristallen te gebruiken om een sterk aroma te creëren. U hoeft gelukkig niet lang te zoeken naar inspirerende recepten. Deze zijn namelijk op de meeste verpakkingen al toegevoegd. Dit betekent niet dat u niet meer mag experimenteren met de kristallen. Sterker nog, door een paar snufjes uit te proberen ontdekt u juist wat het beste bij uw smaak past.

Reacties

  • Placeholder

    Anne Meeldijk

    Monday 13 / 08 / 2018 @ 10:57

    Helaas zijn ze op dit moment in Nederland niet meer verkrijgbaar. Maar wij zijn er ook fan van en zullen je op de hoogte stellen, wannneer we een leverancier gevonden hebben!

  • Placeholder

    Davien Perik

    Monday 13 / 08 / 2018 @ 07:34

    Wauwwww<br />
    Ik was in gedachten over spiritueel koken....en dacht ik ga eens googlen en wat blijkt...het kan.<br />
    Ik probeer zelf al van alles but in de keuken met edelsteenwater koken enzo.met volle aandacht en dat is geweldig.<br />
    Ik ga zeker verder op for pad

  • Placeholder

    Bärbel

    Monday 13 / 08 / 2018 @ 12:12

    Waar zijn deze kristallen van etherische olie nog te koop voor een redelijke prijs?

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »