Zoeken

Uw huis zuiveren levert positieve energie op

Uw huis zuiveren levert positieve energie op

Veel mensen voelen aan dat hun huis energie opneemt van de bewoners en bezoekers. Zo zijn er mensen die in een ruimte lichte energie, zware energie of problemen kunnen voelen. In een huis kan de negatieve energie zich ook ophopen. De sfeer kan dan zwaar aanvoelen of zelfs angst veroorzaken. Misschien heeft u er zelf geen last van, maar merkt u wel dat uw kinderen het oppikken. Anderen geloven dat een huis de plaats kan zijn waar geesten verblijven van mensen die zijn overleden. Als dit zorgt voor onrust of een onaangenaam gevoel, dan kan het helpen om een huisreiniging toe te passen.

Al sinds de oudheid komen bij veel volken rituelen voor die gericht zijn op uw huis reinigen. Ook nu maken veel mensen nog gebruik van deze traditionele methoden om negatieve energie te verwijderen. Het doel is dat er weer nieuwe, lichte energie door het huis kan stromen. Hoe kunt u zelf een huisreiniging toepassen en wanneer heeft dit een positief effect? Dat leest u in dit blog.

De praktische toepassing

U kunt het ritueel van huisreiniging of 'space clearing' met verschillende producten uitvoeren. Hierbij kunt u ook rituelen of spirituele teksten gebruiken om de reiniging kracht bij te zetten. De producten waar het om gaat zijn:

  • Wierook: na het branden zet u het raam open om de negatieve energie naar buiten te laten gaan. Men spreekt ook wel van 'smudgen': met rook de energie reinigen die zich rond mensen bevindt of die in bepaalde ruimtes hangt.
  • Gedroogde witte salie: deze kunt u branden en hiermee alle ruimtes en hoeken doorgaan. U kunt ook bundeltjes salie in verschillende ruimtes ophangen. Naast salie zijn ook reinigende kruiden als bijvoet, lavendel of rozemarijn geschikt.
  • Kaarsen: het branden van kaarsen zorgt voor verbranding van negatieve energie.
  • Edelstenen of bergkristallen: deze reinigt u voor en na gebruik. Ze maken de ruimte weer neutraal en leveren heilzame energie.
  • Windgong en klankschaal: zuiveren de ruimte door hun klanken
  • Een kommetje zeezout en een kommetje water: het zout trekt het water aan en houdt negatieve energie vast. Het zout gooit u na gebruik weg.

Uw geest en huis zuiveren

Wilt u uw huis energetisch schoonmaken, dan is het natuurlijk belangrijk om hier met een positief gevoel aan te beginnen. Reinig dus eerst uw geest. Vergeet ook niet om eerst uw huis goed op te ruimen en (letterlijk) schoon te maken. Ook dit is een belangrijke voorwaarde voor een positief resultaat. Uw huis reinigen is een ritueel dat nog steeds wijdverbreid over de hele wereld wordt gebruikt. Als u het met volle overtuiging doet, zal het u vast helpen. U bent dankzij het reinigingsproces namelijk in staat om ruimte te scheppen voor vernieuwing.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »