Zoeken

Herdenk uw geliefden op de dag van de rouw

Herdenk uw geliefden op de dag van de rouw

Sommige tradities in Nederland zijn te bijzonder om er geen aandacht aan te besteden. Zo is het op 12 juni dag van de rouw. Op deze dag herdenken we onze geliefden die er niet meer zijn. U kunt dit op verschillende manieren doen. Het belangrijkste is dat u u goed voelt bij de manier van herdenken.

Maak een altaar met een mooie foto

Helaas ontkomt niemand aan het verdriet dat het wegvallen van een dierbaar persoon, zoals een familielid of goede vriend of vriendin. Natuurlijk hoopt u dat zo’n trieste gebeurtenis u zo lang mogelijk bespaard blijft. Wanneer u het helaas toch heeft meegemaakt zijn er verschillende manieren om uw overleden dierbaren op de dag van de rouw op 12 juni te herdenken. Maak bijvoorbeeld een klein altaar met een mooie foto van de overledene. Plaats er eventueel een kaars bij en een mooi citaat dat u bij die persoon vindt passen.

Engelen kaars


Bezoek een plek met bijzondere herinneringen

Misschien bezocht uw overleden dierbare tijdens zijn of haar leven graag een bepaalde plek. Op 12 juni zou u er alleen of met een paar anderen naar toe kunnen gaan. Het is een plek waar hij of zij voor uw gevoel dicht bij u is. Dit kan mooie herinneringen naar boven brengen.


Maak een herinneringsvoorwerp

Wellicht heeft u een aantal kledingstukken van de overleden persoon bewaard. U zou er een herinneringsvoorwerp van kunnen maken, zoals een kleed of quilt. Maak bijvoorbeeld vierkantjes in dezelfde grootte en naai ze aan elkaar. Daardoor ontstaat er uiteindelijk een lappendeken waar u op een koude dag onder kunt kruipen. Daardoor voelt uw overleden dierbare voor even weer heel dichtbij.


Vervul de laatste wens

Had uw dierbare nog een wens die niet in vervulling gegaan is? Denk bijvoorbeeld aan het maken van een bepaalde reis. U zou de reis op symbolische wijze af kunnen maken, zodat u het gevoel krijgt dat u iets hebt afgesloten.


Draag een herinneringssieraad

Overleden dierbaren blijven voor altijd in uw hart. Door het dragen van een sieraad met bijvoorbeeld een beetje as draagt u ze voor altijd dicht bij u. Ook een met bijvoorbeeld een kleine foto of een briefje is een manier om te gedenken. Niet alleen op de dag van de rouw, maar ook op alle dagen daarna.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »