Zoeken

Flierefluiten

Flierefluiten

“Flierefluiten” komt van de fluiten die vroeger van de jonge Vlieren gemaakt werden. Ook de naam van de Vlier verwijst naar de ‘flierefluiten’

Sambucus nigra, Sambucus is de verbastering van het Griekse Sambuka wat fluit betekend, Nigra betekend zwart en verwijst naar de kleur van de bessen van deze struik.

Jonge kinderen speelden op de flierefluiten. De ouderen leerden vooral wat de Vlier voor ons kan betekenen.

Ik heb een moment van flierefluiten...

Eigenlijk was ik bezig met het huishouden, maar het wilde even niet. Mijn planning zoals deze in mijn hoofd zit draait zich vandaag om en dus schrijf ik mijn blog nu en niet vanmiddag. Dan het huishouden vanmiddag maar en niet nu! Dat heeft u wel eens dat uw hoofd iets anders wil en aangezien ik zo'n heerlijk gevoelsmens ben kan ik er maar beter aan toegeven, want anders ga ik 'de hele dag flierefluiten'

"Flierefluiten" komt van de fluiten die vroeger van de jonge Vlieren gemaakt werden. Ook de naam van de Vlier verwijst naar de 'flierefluiten'

Sambucus nigra, Sambucus is de verbastering van het Griekse Sambuka wat fluit betekend, Nigra betekend zwart en verwijst naar de kleur van de bessen van deze struik.

Jonge kinderen speelden op de flierefluiten. De ouderen leerden vooral wat de Vlier voor ons kan betekenen.

De Vlier:

De Vlier is een boom die koorts verlagend, ontstekingsremmend & algemeen zuiverend werkt.

Maar binnen het spirituele wordt deze boom geassocieerd met liefde, zuivering en uitdrijving. De Vlier staat ook wel voor 'De Dood', vooral de dood van uw angsten.

Het is dus tijd om uw angsten los te laten en uit te drijven, zodat we gezuiverd en vol liefde en nieuwe jaar in kunnen gaan! Angsten zijn de hersenspinsels van onze hersenen om ons alert te laten zijn op gevaren. maar sommige angsten hoeven niet nodig te zijn.

Beantwoord deze drie vragen en schrijf ook al uw antwoorden op:

  1. Welke angst(en) beheersen of belemmeren uw leven en/of functioneren?
  2. Wat zijn de nadelen van deze angst(en)
  3. Wat zijn de voordelen van deze angst(en)

Kijk eens goed naar uw antwoorden en trek er uw conclusie uit... Denk dan ook eens aan wat het u zal opleveren als u uw angsten zou overwinnen!!!

TIP: Als u een angst voelt opkomen, concentreer u dan op uw handen. Voel hoe u vuisten maakt en uw handen helemaal stijf tegen u aan hebt, u probeert uzelf te beschermen. Laat nu uw handen eens zakken langs uw lichaam, ontspan uw handen, uw vingers; voel ieder spiertje in uw handen zich langzaam ontspannen. Als uw handen helemaal ontspannen zijn kijk dan eens wat er met uw lichaam is gebeurt.... juist uw hele lichaam heeft zich ontspannen.

Een simpele oefening om uw hele lichaam ontspannen te krijgen! Wees niet teleurgesteld of boos als het de eerste keer of keren niet lukt. Onthoud dan dat uw angst zich ook niet in 1 dag ontwikkeld heeft.

Geluk of angst:

Geluk en angst maken samen een wandeling. Angst vroeg aan geluk: "Vertel eens, wat is het hoogste geluk voor een mens?"

Geluk antwoordde: "Wanneer een mens zichzelf verliest, de grenzen van zijn ik verdwijnen en hij opgaat in het onnoembare".

Angst knikte begrijpend.

Toen vroeg geluk aan angst: " Wat is de grootste angst van de mens?"

Angst antwoordde:" Dat hij zichzelf zou verliezen, de grenzen van zijn ik zouden verdwijnen en hij zou opgaan in het onnoembare."

Geluk knikte begrijpend en glimlachend zetten ze hun wandeling voort.

2018:

Welke angst of angsten wilt u in 2018 uit uw leven hebben?

Probeer voor uzelf eens neer te zetten waarom u deze angst hebt, wat is de belemmering die u ondervindt door deze angst en wat zal het u gaan opleveren als u deze angst aan de kant gaat zetten?

Angst is iets wat uzelf aan moet gaan, maar er zijn natuurlijk altijd kleine 'hulpmiddelen'. Iets wat u dat kleine beetje inzicht kan geven, of het kleine beetje zelfvertrouwen....

Onze top 3:

  1. Werken met mindfulness - Emoties
  2. Morning Star - Lotus
  3. Ultieme inzichtskaarten

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »