Zoeken

Etherische oliën tijdens de overgang

Etherische oliën tijdens de overgang

De overgang is een heftige en vooral verwarrende periode in het leven van vrouwen. Terwijl uw lichaam afscheid neemt van haar voornaamste rol tot dan toe, moeder zijn, maakt uw geest zich klaar voor haar nieuwe taak. En dat is nog steeds leven doorgeven, maar dan op spiritueel niveau en in eerste instantie uzelf op een hoger spiritueel niveau brengen. Zo brengen we onszelf, als mensheid, steeds een stap hoger in het collectief bewustzijn.

Maar alles leuk en aardig, de overgang gaat fysiek gezien gepaard met nogal wat ongemakken. Of we nu willen of niet. De gehele hormoonhuishouding verandert en u voelt zich vaak onbegrepen en eenzaam. Uw emoties gaan door diepe dalen om vervolgens weer hoog over de top te gaan. Uw man weet totaal niet (meer) wat hij aan u heeft en uzelf trouwens ook niet. 

Uw geheugen ligt voortaan in uw agenda en to do lijstjes, maar niet meer in uw hoofd. 

En wat dacht u van die opvliegers, het opgeblazen gevoel, de ergernissen aan uw man en kinderen ("kunnen jullie nu echt helemaal niks zelf meer"), slaapproblemen, droge huid en ogen, uw haar verandert zelfs!

U kunt de ene dag een emotioneel wrak zijn en de volgende dag weer in de allerbeste stemming. Er is geen pijl op te trekken, ook niet voor u, lieve vrouw.

 

Gezonde voeding

Het mag vanzelfsprekend zijn dat u juist nu goed op uw voeding moet blijven letten. Eet zo natuurlijk mogelijk en ruim groente en fruit. Neem wat meer zuivelproducten en vitamine D, want ook (het risico op) botontkalking is iets wat toeneemt in de overgang.

Drink voldoende water, maar dat deed u natuurlijk al ;)

En vooral verminder of stop met koffie, suiker, alcohol en nicotine. Echt waar! Uw opvliegers en vooral het nachtelijk zweten wordt hier vele malen minder door.....

Beweging

Ondanks dat u er misschien niet iedere dag op zit te wachten is in beweging blijven ook belangrijk om met de veranderingen in uw lichaam om te gaan. Denk eens aan een vorm van yoga om ook uw lichaam beter aan te voelen. Yin yoga is een heerlijke yoga vorm die ook de bindweefsels soepel houdt. Iets wat tijdens de overgang allemaal minder soepel wordt. 

Probeer uit te zoeken wat bij u past en zet uzelf ook zeker over de drempel op 'moeilijke dagen'.

 

Etherische oliën

Etherische oliën kunnen u ook ondersteunen bij de overgangsklachten.

Opvliegers en nachtelijk zweten

U kunt tijdens de overgang last krijgen van opvliegers. Het zweet breekt u ineens uit; u krijgt een rood hoofd of u hebt het gewoon een paar dagen heel warm. In uw shirtje in de vrieskou rondlopen is niks gek! 

Ook in de nacht kan het zweet u letterlijk en figuurlijk ineens uitbreken, u drijft bijna uw bed uit.....

Maak voor uzelf een heerlijke massageolie door een basisolie te combineren met een van de onderstaande geuren:

Kamille, venkel, geranium of melisse. 

Wrijf uzelf er liefdevol mee in. Wrijf met de klok mee om uw doorbloeding te stimuleren. De essentiële olie wordt via de huid opgenomen in de bloedstroom. Vandaar worden ze door de Endocriene klieren opgenomen. Deze klieren regelen de hormoonbalans van het lichaam en daar wilt u juist meer balans hebben! Wrijf met name vanaf uw eerste chakra tot aan de zevende chakra rustig en liefdevol in. Dus buik, borst, keel en (voor)hoofd.

Stemmingswisselingen

Jantje lacht, jantje huilt. Het is niet alleen bij kleine kinderen zo; ook u kunt hier nu weer last van hebben. Woede, irritatie, blijdschap, verdriet, paniek, schuldgevoelens. Het hoort er allemaal bij. Geeft niks, u neemt immers afscheid van een belangrijke periode uit uw leven en zal op zoek moeten naar uw 'nieuwe bestemming'. 

Zorg dat u in de verschillende ruimtes in huis een mooi oliebrandertje of geursteentje hebt, zodat een van de onderstaande geuren u altijd kunnen helpen bij het tot rust brengen van uw zenuwen. 

Kamille, lavendel, melisse, marjolein en neroli.

Ga zitten bij het oliebrandertje en adem rustig de geur in, (u hoeft er zeker niet boven te hangen, de geur komt echt naar u toe, zelfs als u 'denkt het niet of nauwelijks te ruiken')

Pak lekker een kopje kruidenthee en een goed boek en neem de tijd om even te ontspannen.

Maar... klinkt leuk hoor. U bent op uw werk of heeft nog wat kleine kinderen in uw huis rondrennen.... Dan zie ook ik, dat rustige ontspannen moment van hierboven moeilijk zijn. Kijk eens of u in één van de geuren een geurzakje heeft waar u even een paar tellen aan kan ruiken en stel uzelf een rustgevend moment voor, zoals in de warme zon in een prachtig lavendel veld (terwijl u aan een geurzakje lavendel ruikt)  

Vermoeidheid of lusteloosheid

Heeft u een bad thuis, dan kunt u een heerlijk bad nemen met een van de onderstaande oliën. Geen bad? Geen paniek. Maak uw eigen gezichtssauna en voeg een van de geuren toe voor hetzelfde effect. U ervaart een verhelderend en stimulerend effect, de mist in uw hoofd trekt weg. Uw focus en aandacht komt langzaam weer terug. 

Geranium, pepermunt, basilicum, rozemarijn, citroen of verbena.

Vocht vasthouden

De volgende geuren helpen uitstekend tegen deze kwaal. Wrijf uzelf wederom liefdevol en rustig in. Dit keer zijn vooral voeten en onderbenen belangrijk om te masseren. 

Venkel, rozemarijn, zwarte peper, sandelhout, jeneverbes, cederhout.

Brandnetel thee en jeneverbes thee zijn ook twee theesoorten die erg goed vochtafdrijvend werken! Combineer dit dan ook zeker. Drink ook voldoende water om uitdroging te voorkomen.

 

Bestel uw etherische oliën van het merk Jacob Hooy bij de spirituele webwinkel. Deze kunt u veilig gebruiken voor wat er in ons blog beschreven is. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »