Zoeken

De bevrijding

De bevrijding

Een jonge vrouw en haar oma waren samen door een park aan het wandelen. Bij een grote boom zagen zij twee poppen hangen van twee vlinders.
Ze keken goed en zagen twee vlinders die aan het worstelen waren, om door een klein gaatje onderin de pop, eruit te komen. De vlinders hadden daar duidelijk moeite mee.
De jonge vrouw en haar oma wilden de twee vlinders helpen. De jonge vrouw snelde naar huis en een van de vlinders wachtte rustig op haar hulp.

De oma ging de andere vlinder helpen. Zij was een wijze vrouw en had al veel levenservaring. Ze zei tegen de vlinder: “Ik blijf bij je, zolang als je strijd duurt om uit de pop te komen. Ik zal je schaduw geven, als de zon te warm is. Ik geef je beschutting, als de wind te hard waait. Ik zal je opvangen als je uit de pop komt en je vleugels droog blazen als ze nat zijn. Ik blijf bij je zolang het nodig is.

De jonge vrouw kwam terug met een schaar en begon langzaam de pop van de andere vlinder open te knippen. De vlinder was haar dankbaar en blij met de vrijheid die zou komen. De vlinder zette ze na de bevrijding op een blad. “Zo”, zei de jonge vrouw “Nu ben je vrij en kun je een eigen leven als vlinder gaan leiden.”

Maar de vlinder was klein, nat, verkreukeld en kon niets. Hij was zwaar en verdrietig. Strompelend ging de vlinder over het blad en probeerde om te vliegen. De vlinder en de jonge vrouw snapte er niets van.

Ondertussen was ook de andere vlinder uit haar pop gekomen en hing onderaan de pop haar vleugels te drogen in de zon.

De oude vrouw legde aan haar kleindochter uit “Een vlinder moet een worsteling doorstaan om uit haar pop te komen, dat heeft namelijk een functie. Door zichzelf door de nauwe opening te duwen wordt er lichaamsvocht uit het lijfje geperst naar de vleugels. Dit wordt mooi gelijkmatig verdeeld, zodat de vlinder gladde vleugels heeft die haar gewicht kunnen dragen.

De vlinder had haar vleugels nu gedroogd en bedankte de oude vrouw. “Waarom bedankt de vlinder je?” vroeg de kleindochter haar oma?

De vlinder antwoordde zelf: “Je oma gaf mij de tijd om te groeien. Zij gaf mij vertrouwen dat ik dit aankon. Ze beloofde om me in dit proces bij te staan. Ze gaf me steun zonder te oordelen en onvoorwaardelijk. Ze bood me comfort in alle omstandigheden, maar vooral de tijd om te groeien in mijn eigen tempo.

De vlinder draaide zich gelukkig om naar de zon en vloog weg.

 

Soms bestaat het leven uit een worsteling om ons dichter bij ons levensdoel te brengen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »