Zoeken

Boeddha kopen of krijgen?!

Boeddha kopen of krijgen?!

U kunt iemand een Boeddha beeld geven met de intentie diegene een goede gezondheid te wensen, een voorspoedige reis of misschien een stukje geluk. Probeer dan de juiste Boeddha te kiezen (maar uiteraard is iedere Boeddha al goed; met die juiste intentie). Ook voor uzelf geldt dit dus, kies een Boeddha met het juiste doel; de juiste intentie en dan mag u altijd uzelf een Boeddha cadeau doen!
De Boeddha staat voor voorspoed, geluk, liefde, bescherming & een goede gezondheid e.d.

Er zijn verschillende soorten Boeddha's met mudra's (stand van handen & vingers) die ieder weer een eigen betekenis hebben. Zo heeft de Boeddha ook diverse attributen die een betekenis hebben.

Door de mooie symboliek die er aan dit beeld hangt is er in de loop van de jaren een spannend fabeltje bij gekomen. Dit fabeltje komt vooral in Nederland en Indonesië voor. Indonesië is meer dan 400 jaar een kolonie van Nederland geweest; wat verklaart waarom het ook daar een fabel is.

De Boeddha zou u niet voor uzelf mogen kopen. Sommige beweren dat dit nooit mag; weer anderen zeggen, de eerste moet u krijgen, de tweede geeft u weg en daarna mag u zichzelf een Boeddha beeld kopen.

Maar hoe is deze fabel (waarschijnlijk) in de wereld gekomen?

In de tijd dat Nederland (VOC) handel dreef met Thailand, Birma en omringend gingen zij ook kunstvoorwerpen zoals Boeddha beelden in de handel gebruiken. Nederlanders stonden erom bekend dat goede handel het beste gedreven kon worden als u de taal van het land waar u handel mee dreef vaardig was.

Bij het kopen van de Boeddha beelden werd er gezegd in het Sanskriet 'May seu prah', wat vertaald kon worden als een Boeddha MAG u niet kopen of een Boeddha KUNT u niet kopen.

Bedoelt werd: U kunt een Boeddha nooit bezitten; deze is niet stoffelijk. Als u sterft is Boeddha er nog steeds. In Deze culturen koopt u geen Boeddha, u huurt een Boeddha.

Wat belangrijk is bij de aankoop van een Boeddha is de intentie! Met welke reden koopt u de Boeddha, voor wie en wat is de betekenis die u met het cadeau mee wil geven?

Een Boeddha beeld moet u altijd met respect behandelen. Zet het altijd gericht op de deur en nooit op de grond. Zo verwelkomt u met uw Boeddhabeeld de intentie en de gedachte die u wenst te verkrijgen. (goede gezondheid, voorspoedige reis e.d.)

Een gekregen Boeddha beeld is ook niet netjes om te verkopen; aangezien u deze met een intentie te leen hebt gekregen voor de rest van uw leven. U mag deze wel aan een ander lenen met eenzelfde intentie. Zo blijft de kracht van de Boeddha daar waar deze wezen moet.

Prachtige Boeddha's zijn verkrijgbaar op spirituele webwinkel

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »