Zoeken

Yogiman (Orang Malu) & Yoko

Yogiman (Orang Malu) & Yoko

Yogi man: Kracht - Nieuw leven - Bescheidenheid - Energie
Yoko: Liefde - Troost - Samenzijn

Yogi man

Kracht - Nieuw leven - Bescheidenheid - Energie

De Yogi man vindt zijn oorsprong in Indonesië. Het verhaal verteld dat er ooit een man was die zich dusdanig schaamde voor zijn medemensen dat hij besloot om zijn leven in meditatie door te brengen. Het hoofd in de handen om zijn schaamte te benadrukken. Hij huilde op deze manier om het leed, het kwaad en het onrecht.

 

Op deze manier kennen de meeste mensen het Yogi beeld. Wanneer we beter naar het vooraanzicht kijken zien we een Yogi man die door te mediteren zich zelf heeft ontdekt, het geluk heeft gevonden en diep in zijn hart vrede heeft met zichzelf. Dit valt te zien aan de handen/vingers. Die tonen ook wel de lachende mond (tanden) aan van het gezicht wat ook te zien is. De oren vormen zijn ogen en het hoofd zijn neus.

De achterkant van het beeld vormt ook wel het hart; hiermee wordt een symbool gegeven voor leven, energie & kracht.

Aan de zijkant van het beeld zien we de beeltenis van een foetus. deze wordt door de armen gevormd en staat voor nieuw leven & zuiverheid.

De levensles van de Yogi man is dat het leven een cirkel vormt; een cyclus van geboorte en wedergeboorte, Er is geen begin en geen eind. Door bescheidenheid en kracht te tonen komt onze wedergeboorte. We zijn niet afhankelijk van anderen en de wereld om ons heen. Innerlijke kracht laat ons dit inzien; welke we door meditatie verkrijgen.

De Yogi man heeft ook betekenissen over zich met betrekking tot hoe of waar u dit beeldje zou moeten/kunnen plaatsen in huis. Wanneer u de Yogi man met de rug naar de deur zet, zal deze al het kwade buiten de deur houden (let wel op de deur van de hoofdingang). Wanneer u de Yogi man in het zicht zet, kan een ieder die dit wil de Yogi man over de rug aaien. Zo zou de Yogi man al de kwade bedoelingen van mensen buiten de deur houden. Het aaien over de rug vergroot ook het zelfvertrouwen van mensen; zo zouden de mensen die verlegen zijn hier minder verlegen van worden. Behandel iedere dag de Yogi man goed en aai over de rug, zo zullen uw zorgen weggenomen worden en uw zelfvertrouwen groeit.

Yoko

Liefde - Troost - Samenzijn

De Yoko is handwerk uit Indonesië; en een symbool van liefde, troost en samenzijn. Het beeldje bestaat uit twee figuren die elkaar omarmen. Hier beelden zij bescherming en geborgenheid mee uit. Wanneer u dit geeft aan iemand geeft u uiting aan medeleven of liefde naar de ontvanger toe. 

Yoko is ook een Japanse meisjesnaam welke 'zonnekind' betekend. Hoe mooi is het om dit beeld als geboorte geschenk te geven aan een meisje met de achterliggende betekenis van 'zonnekind' - liefde & samenzijn!

De Yogi man en Yoko beelden zijn te bestellen bij de spirituele webwinkel.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »