Zoeken

Palo Santo: Hoe te gebruiken?

Palo Santo: Hoe te gebruiken?

De kans is groot dat u ooit al wel eens heeft gehoord van Palo Santo. Niet alleen rolt het gemakkelijk van de tong maar bovendien is de betekenis, de naam is letterlijk vertaald 'Heilig hout', intrigerend. Maar wat is nu Palo Santo? Waarvoor gebruikt men het heilig hout en misschien vooral hoe gebruikt u Palo Santo?

Palo Santo

Palo Santo is een houtsoort uit het Andesgebied die in onze contreien voornamelijk gebruikt wordt als wierook. Het valt vooral terug te vinden aan de kust van Peru en Ecuador en ook op de Galapagos eilanden vindt u deze houtsoort terug. De lokale Sjamanen schrijven heel wat krachten aan Palo Santo toe en beschouwen het Westers gebruik als wierook dan ook als een onderschatting van de mogelijkheden van Palo Santo. De inheemse bevolking beziet Palo Santo dan ook als een heilige houtsoort en vandaar de naam. Interessant weetje is dat Palo Santo zo ontzettend populair is dat landen als Peru en Ecuador de export sterk aan banden hebben gelegd. Het voortbestaan van de bomensoort begon immers in gevaar te komen door de extreme populariteit van Palo Santo.

Waarvoor gebruikt u Palo Santo

In het Andesgebied gebruikt men Palo Santo bij religieuze en rituele ceremoniën en volgens hen heeft het ook een helende werking. In het Westen is Palo Santo voorlopig vooral bekend als wierook, maar is de houtsoort aan een ware opmars bezig dankzij de groeiende interesse in spiritualiteit en Sjamanisme. Naast een helende werking zou Palo Santo ook een rustgevende werking hebben en in staat zijn om mensen met een depressie een hart onder de riem te steken en hun stemming positief te beïnvloeden. Kortom: Palo Santo zou het ideale middel zijn om de atmosfeer in de ruimte te verbeteren en negatieve energie te bannen.

Hoe gebruikt u Palo Santo

Het gebruik van Palo Santo loopt zeer sterk gelijk met het gebruik van eender welk hout als wierook. Steek het houd simpelweg aan en laat het even branden. Vanaf het moment dat het hout goed aan is, dient u erop te blazen totdat het hout echt begint te gloeien. Vergelijk het met het aansteken van de kolen op een barbecue. Palo Santo zal enkele minuten gloeien, maar dat is ruim de tijd om de ruimte in te palmen met het aroma van dit heilig hout. De zachte en zoete geur zal ongetwijfeld heel wat harten voor zich winnen.

Waar te koop: Spirituele Webwinkel

o.a.  olie, heilig hout, palo sant houtsnippers, cologne, zeezout aroma & een leuke starterskit!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »