Zoeken

Meridiaankogels: niet dodelijk, wel effectief!

Meridiaankogels: niet dodelijk, wel effectief!

Tegenwoordig zijn de meridiaan kogels hol met binnenin een belletje. Ze worden telkens per twee verkocht en hun werking is gebaseerd op de leer van de levensenergie Qi. Deze levensenergie zou via energiebanen, de zogenaamde meridianen, door ons lichaam stromen. Natuurlijk moeten deze meridianen ergens samenkomen, en dat doen ze ook! Eén van deze punten waar ze samenkomen, de energiezones of acupunctuurpunten, ligt in de handpalmen. U gebruikt de meridiaan kogels dan ook door ze beiden in de handpalmen te houden en met behulp van uw vingers om elkaar heen te laten draaien. Hierdoor oefenen de meridiaan kogels druk uit wat een masserend effect heeft en de bloedsomloop stimuleert. Het logische gevolg? Een perfect ontspannen gevoel!

U bent ze misschien al eens tegengekomen: veelkleurige, glanzende, metalen balletjes. Niet zelden met een belletje erin verwerkt. Mooi gelegen in een even prachtig, veelkleurig doosje met wat leuke Chinese tekens in verwerkt. Geef toe: ze zien er prachtig uit. Het verwondert u misschien dan ook dat de functie van deze balletjes niet is om een stijlvol accessoire in het interieur te vormen. Meridiaan kogels kunnen u op heel wat vlakken grote diensten bewijzen. Hoe dan? Dat leg ik u uit!

Meridiaankogels: klinkt gevaarlijk

Geen zorgen, laat u niet afschrikken door de naam. Meridiaan kogels zijn helemaal geen dodelijke projectielen, ze in huis hebben liggen is geen wapenbezit. De kogels ontlenen simpelweg hun naam aan het feit dat het ronde metalen ballen zijn. Ze verschenen voor het eerst tijdens de Chinese Ming dynastie (1368-1644) en zijn daarna nooit meer weggeweest. In het begin waren het massieve metalen kogels die hun plek hadden binnen de klassieke Chinese geneeskunde. In veel Chinese ziekenhuizen kunt u ze trouwens nog altijd terugvinden om bepaalde gezondheidsproblemen aan te pakken.

Hoe gebruikt u ze dan?

Tegenwoordig zijn de meridiaan kogels hol met binnenin een belletje. Ze worden telkens per twee verkocht en hun werking is gebaseerd op de leer van de levensenergie Qi. Deze levensenergie zou via energiebanen, de zogenaamde meridianen, door ons lichaam stromen. Natuurlijk moeten deze meridianen ergens samenkomen, en dat doen ze ook! Een van deze punten waar ze samenkomen, de energiezones of acupunctuurpunten, ligt in de handpalmen. U gebruikt de meridiaan kogels dan ook door ze beiden in de handpalmen te houden en met behulp van uw vingers om elkaar heen te laten draaien. Hierdoor oefenen de meridiaan kogels druk uit wat een masserend effect heeft en de bloedsomloop stimuleert. Het logische gevolg? Een perfect ontspannen gevoel!

Is dat dan alles?

Naast het vrijgeven van energie door de meridianen en het ontspannen gevoel verstevigt het gewicht van de ballen de spieren in uw arm, hand, schouder en nek gebied. Daarnaast heeft het ronddraaien van de meridiaan kogels ook een positief effect op het concentratie- en coördinatievermogen. Na verloop van tijd zult u ook merken dat beide handen een stuk soepeler aanvoelen. Zo oefenen ruiters vaak met meridiaan kogels net omwille van al deze voordelen.

 

Voelt u zich dus wat gespannen. Of lijken de andere voordelen u ook wat? Overtuig uzelf en probeer het eens uit.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »