Zoeken

Dromenvangers

Dromenvangers

Een dromenvanger, inmiddels een bekend object. Verkrijgbaar in vele leuke kleurtjes en van formaat sleutelhanger tot een heuse blikvanger in de kamer. Maar wat is en doet een dromenvanger nu eigenlijk en waar komt het vandaan.

De oorsprong

Over het ontstaan zijn meerdere verhalen, maar meest bekend is toch wel deze. De dromenvanger komt van de Ojibweg, een indianenvolk uit Noord-Amerika.

De Ojibweg geloven dat het maken en ophangen van de dromenvanger boven uw bed nare dromen kan weren. Ze werden gemaakt van buigzame takken, verbonden door pezen werd het een cirkel.

De hemel zou doorweekt zijn met goede dromen, maar ook met slechte. De slechte dromen zouden gevangen worden in het gemaakte web en zouden er in de ochtend afglijden en opdrogen in de ochtendzon. Goede dromen konden rustig bij de dromer binnenkomen en werden niet gehinderd door de vanger.  Ook Aboriginals kennen de dromenvanger en gaven het (net als de indianen) vaak als geschenk aan pasgeborenen ter bescherming.

 

De elementen en decoraties

Traditioneel vertegenwoordigt de kleur van de dromenvanger een van de 4 elementen.

De Elementen

Vuur: rood, goudgeel

Water: zeegroen, wit

Aarde: zwart, bruin

Lucht: blauw

Tegenwoordig zijn ze op commerciële verkoopplekken in alle kleuren van de regenboog te krijgen.

 

De decoraties

Veren: om de dromen te begeleiden en uit te laten komen
Medicijn zakjes: bescherming
Stenen: dit kon zijn voor genezing, slapeloosheid, rusteloosheid, lichamelijke kracht en meer
Bont: voor comfort en warmte.

Het beste resultaat

Voor het beste resultaat kunnen ze eerst gereinigd worden met witte salie rook. Dit omdat er reeds energieën in vast kunnen zitten door de omgeving waar hij vandaan komt of door de maker. Salie reinigt de omgeving en de dromenvanger. Dit reinigen is vooral erg gunstig voor mensen die hooggevoelig of nieuwetijdskind zijn.

De beste plek voor een dromenvanger is boven uw bed en zo gehangen dat het eerste zonlicht de dromenvanger raakt zodat de mooie dromen hun gang kunnen gaan en de nare dromen op tijd verdwijnen.

 

Tegenwoordig

Tegenwoordig worden ze nog steeds in slaapkamers gebruikt maar ook op werkplekken of woonkamers om afdwalende gedachtes te vangen voor een betere concentratie. Natuurlijk wordt hij ook puur ter decoratie opgehangen. Voornamelijk daardoor zijn ze er ook in vele kleuren en decoraties in de winkels te vinden.

Bekijk hier ons assortiment dromenvangers.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »