Zoeken

De spirituele betekenis van devotie- en affirmatiekaarsen

De spirituele betekenis van devotie- en affirmatiekaarsen

Vuur en licht maken deel uit van religie en spiritualiteit. “Er zij licht!” is zelfs een van de eerste zinnen uit de Bijbel. Al eeuwen symboliseren licht en donker tegenstellingen zoals het goede en het kwade, en het leven en dood. Ieder mens heeft een eigen reden om een devotiekaars of affirmatiekaars aan te steken. Welke symbolische en religieuze betekenis hebben deze kaarsen? We vertellen er graag meer over!

Devotiekaars: toewijding aan een hogere macht

Dagelijks steken duizenden mensen een kaarsje aan op een gewijde plek, zoals een kerk. Op deze plek vergeet men even de drukke wereld om zich heen. Het aansteken van een kaars moet met volle aandacht gebeuren. Met een devotiekaars toont u uw toewijding aan een hogere macht. Denk bijvoorbeeld aan engelen, Boeddha of Maria. Door volledige aandacht te hebben voor de kaars en de vlam laat u zien dat u toegewijd bent aan deze religieuze figuren.

Het eeuwige licht

Devotiekaarsen worden ook gebruikt om een overleden persoon te herdenken. In veel kerken is een speciaal kaarsenrek aanwezig waar u deze in kunt plaatsen. De kaars staat voor sommige personen symbool voor het ‘eeuwige licht’ waar de overledene zich nu bevindt. Eeuwen geleden brandde de kerk lichtjes op de graven van martelaars. Later werden dit devotiekaarsen bij beelden van heiligen.

Devotiekaars voor in huis

Een devotiekaars is natuurlijk niet alleen geschikt voor de kerk. Zo kunt u een devotiekaars met engelen ook prima op een mooi plekje in huis plaatsen. Of zet de kaars met engelen op een plekje ergens in de tuin. Het zorgt waar dan ook voor een prachtig lichteffect. Bovendien gaat een devotiekaars vrij lang mee, gemiddeld 62 uur.

Devotiekaars 4 Engelen

Positieve gedachten met affirmatiekaarsen

Voor het formuleren van positieve gedachten worden affirmatiekaarsen gebruikt. ‘Affirmatie’ is het woord voor gedachten die regelmatig herhaald worden. Door de positieve gedachten beïnvloedt u het onderbewustzijn in goede zin. Probeer het eens zelf door een affirmatiekaars aan te steken die symbool staat voor onvoorwaardelijke liefde. Op de kaars staat een prachtige tekst:

"Onvoorwaardelijke liefde geeft kracht om te leven. Zij kan licht in ons hart laten schijnen. Wij mensen zijn eeuwig op zoek naar echte eenwording. Door onvoorwaardelijke liefde kun je voelen hoe eenvoudig het is om je met alles verbonden te voelen in zijn."

Affirmatiekaars

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »