Zoeken

Alles wat u moet weten over noveenkaarsen

Alles wat u moet weten over noveenkaarsen

Kaarsen worden al decennia lang gebruikt om sfeer te creëren. Zeker nu het buiten al vroeg donker is kunt u het in huis gezellig maken met kaarsen. Maar wist u dat kaarsen ook gebrand worden om andere redenen? Een voorbeeld hiervan zijn de noveenkaarsen.

Een noveen is een reeks van negen dagen (noveen betekent negen in het Latijn) waarop u tot een God bidt. Dit wordt gedaan om een bepaalde gunst te verkrijgen of als voorbereiding op een feestdag. Pinksteren en Kerst zijn hiervan bekende voorbeelden. Als voorbereiding op het Pinksterfeest en het kerstfeest wordt door de kerken negen dagen noveen gevierd. Bij deze gebeden worden noveenkaarsen gebruikt. Deze kaarsen branden negen dagen en nachten achtereen. Ze worden aangestoken met een speciale intentie, zoals de vraag om genezing, kracht, vrede of een oplossing voor een bepaald probleem. Er zijn verschillende noveengebeden die zich meestal richten tot God, Jezus Christus, Maria of een van de Heiligen.

Noveenkaarsen op een graf

Een kaars op een graf is vaak lastig, omdat wind en regen ervoor zorgen dat de kaars telkens uitgaat en de meeste kaarsen slechts een beperkt aantal uren achtereen branden. Ook hier bieden de noveenkaarsen een oplossing. Doordat deze erg lang branden, hoeft u niet telkens terug naar het graf om een nieuwe kaars aan te steken. Door de kaars in een speciale noveenlantaarn te plaatsen blijft de vlam branden.

Voor elke situatie een passende noveenkaars 

In onze webwinkel vind u diverse noveenkaarsen. Deze kaarsen zitten in een plastic beker zodat er tijdens het branden geen kaarsvet verloren gaat. De grote kaarsen van 18 centimeter hoog branden negen dagen en nachten. Daarnaast zijn er kaarsen verkrijgbaar van 15 centimeter hoog. Deze branden voor zes dagen en nachten. Voor elke gelegenheid en wens zijn er passende noveenkaarsen verkrijgbaar. Er zijn onder andere religieuze noveenkaarsen, maar ook mooie engelen kaarsen, kaarsen voor een speciale leeftijd en new age kaarsen. Kies voor de kaars die op dit moment bij u past.

 

Koop hier uw noveenkaarsen bij de spirituele webwinkel.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »