Zoeken

Bee friendly - bloemenzaadjes

u ontvangt een mail wanneer het product terug op voorraad is en verzonden wordt.

  • Backorder

€ 1,49

Zet op verlanglijst

  • Voor 14u besteld, zelfde dag verzonden! Tooltip Alleen op werkdagen
  • Voor iedereen een passend en bewust advies
  • Niet goed? Geld terug garantie
  • Bewust cadeau voor jezelf of een ander

Product omschrijving

Moeders Geuren Bee friendly - bloemenzaadjes

Door dit zakje met bloemzaadjes te kopen en uit te zaaien in tuin, park of in het wild, helpt u op een heel eenvoudige manier de bijensterfte in Nederland tegen te gaan.

De gezondheid en weerstand van bijen(volken) en vlinders wordt bedreigd door het e

Lees de volledige productomschrijving

De tekst op het Bee Friendly kaartje:

Met dit zakje biologische bij- en vlindervriendelijkebloemenzaden kunt u onze bijen en vlinders steunen!

Overal zaaien!
Door dit zakje met biologische bloemenzaadjes uit te zaaien op uw balkon, of in uw tuin, in het park of in het wild, helpt u op een heel eenvoudige manier de bijensterfte in Nederland tegen te gaan. De gezondheid en weerstand van bijen(volken) en vlinders wordt bedreigd door het enorme pesticide gebruik in de bloemen-, groente- en fruitteelt.
Met deze gezonde bloemenveldjes -die vrij zijn van pesticiden- behouden (meer) bijen en vlinders hun vitaliteit en weerbaarheid. Zij kunnen uw bloemen hulp en een steuntje in de rug goed gebruiken.

Geven en doorgeven!
Geef ook een zakje aan uw vrienden, familie, buren of aan de tuin van de sportclub :). Bijen en vlinder populaties hebben overal gezonde bloemen nodig om aan hun dagelijkse honing en stuifmeel te komen. Een bij bezoekt wel 3000 bloemen per dag en voor 1 kilo honing zijn wel 1 miljoen bloemen vluchten nodig.

Hulp voor de Zwarte Bij!
Met deze aankoop steunt u ook de (her)introductie en verspreiding van de oorspronkelijke Zwarte Bij in Nederland. Vorig jaar al 16 volken.

Samen gaat het lukken!
Als elk gezin in Nederland, hoe klein zijn of haar tuintje of balkonnetje dan ook is, een bloembak of een klein stukje tuin, met dit bloemenmengsel inzaait, helpen we met zijn allen om dit grootse probleem aan te pakken. Gelukkig komen er steeds meer bijenkasten in stadstuinen en op stads daken.
Je kunt ook bij het fietsen wild-zaaien langs fietspaden of in parkjes.

De Bijen Zaadjes
Dit mengsel is vergelijkbaar met het bekende Tubinger mengsel maar dan met nog extra bloemen erbij voor bijen: Dille, Wilde kamille, Koriander, Goudsbloem, Korenbloem, Kaasjeskruid, Venkel, Boekweit, Gele mosterd, Wilde peen, Komijn, Kummel, Rettich, 4 soorten klaver, Komkommerkruid, Phacelia, Esparcete, Bolderik.
Het mengsel is heel geschikt voor tuinieren in plantsoenen en groenstroken

Geurend Bijenwas Vormpje
Als bijdrage voor uw hulp krijgt u een geurend bijenwas vormpje van onze Nederlandse bijen. Voor in een lade met textiel, om af en toe aan te ruiken of om in een aromalampje te smelten. Bij gebruik in een aromalampje wel opletten dat er geen water bij komt, want bijenwas gaat spetteren als er water in het bakje zit.

Bee-wizzzjedatjes:
* Een bijenvolk bestaat 's zomers uit 30.000 tot 60.000 bijen en 1 eitjes leggende koningin,
* voor 1 kg honing maken bijen zo'n 1 miljoen vluchten,
* een bij kan op een zonnige dag tot 3000 bloemen bezoeken,
* de honingbij weegt tweemaal zoveel als zij bij de bijenkorf terug komt vliegen,
* een bijenvolk haalt per jaar 150 tot 300 kg honing op, samen met zo'n 30 kg stuifmeel,
* de kwaliteit van het stuifmeel bepaalt voor een groot deel de gezondheid van de bij,
* door de enorme toename van giftige pesticiden in de bloemen-, groente- en fruitteelt is de gezondheid en weerbaarheid van onze bijen en vlinders sterk afgenomen, met grote sterfte als gevolg (in Amerika vorig jaar 42% van de bijenvolken en in Nederland is het elk jaar tussen de 25% en 30%),
* dit is niet alleen erg voor bijen, vlinders en andere insecten, maar het is ook een gevaar voor onze voedselvoorziening, want bijna alle planten en bomen worden bestoven door bijen, vlinders en insecten,
* zonder bestuiving geen koffie, geen chocolade, geen amandelspijs, geen bessenjam, geen appels en peren, geen .....
* want hoe erg is het? Volgens een VN-rapport loopt 40% van alle soortenbijen, hommels, vlinders en kevers gevaar uit te sterven,
* het VN-rapport vraagt iedereen een steentje bij te dragen door overal geurige bloemen te planten.
Het is dus van groot belang dat bijen en vlinders onbespoten bloemen en bloesems kunnenvinden in een straal van 2 tot 4 km van hun bijenkast of korf.
Voor het zaaien van bloemen heb je nu een zakje met bij-vriendelijke zaadjes. Voor bloesems kun je fruitbomen in je tuin planten. Wilgen en Lindebomen zijn ook heel bij-vriendelijk. Vlinderstruiken in je tuin zijn een uitkomst voor vlinders.

Eigen bijenprojectjes:
*Vele gemeenten steunen je als je een of meer stoeptegels naast je huis eruit haalt voor een mini-tuintje, of als je met hun toestemming een stukje stads plantsoen overneemt,inzaait voor een weelderig bloementuintje en het onderhoudt.
*Elke plaats heeft wel een imkervereniging waar je kunt vragen of een imker een bijenkastop je plat dak of in je tuin wil plaatsen. En als dat niet kan, volg je een imker cursus en ga je zelf aan de slag!

Verzendmethode

Verzendmethode

Wij verzenden uw product(en) met PostNL pakketpost.

Meer informatie

Verzendkosten €5,25 Gratis verzending vanaf €45,-

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Test test test %1$s

Hide compare box
Bee friendly - bloemenzaadjes

Bee friendly - bloemenzaadjes

€ 1,49

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »